Op woensdag 31 mei floot Dick Bierma zijn laatste ’officiële’ wedstrijd. Het woord officieel was wel van toepassing, omdat de KNVB er ook een aandeel in had als initiator. De verdere organisatie had zij uitbesteed aan de club waar Dick’s voetbalcarrière begon, de voetbalvereniging Siddeburen.

Dick floot de laatste jaren in groep 2 van de KNVB en dat is een hoog niveau en wat de KNVB betreft was dat komend jaar nog zo geweest, maar Dick besloot anders. Dick is de enige scheidsrechter in Nederland die zo ’hoog’ floot met alleen maar zijn jeudleidersdiploma. De wedstrijd Siddeburen – De Pelikanen (3-1) werd een prachtig afscheid, met heerlijk weer en veel toeschouwers. Waaronder opvallend veel collega-scheidsrechters en meerdere, apart uitgenodigde spelers uit het voetbalteam van 1971-1972; het team waarin ook Dick in het eerste elftal speelde.

Mede door deze entourage en de toespraken van diverse instanties na afloop, zoals van zijn begeleider Roelf Folkersma, de KNVB en de COVS en de gezelligheid daarna, beleefde Dick, samen met zijn vrouw Antje en zoon Simon een, volgens eigen zeggen, ”geweldig afscheid”. Dick gaat echter niet geheel verloren voor de voetballerij, want hij wordt assistent scheidsrechter bij zijn oude liefde, de VV Siddeburen.