Schildweek in volle gang

Laatste nieuws

Afgelopen vrijdag werd de 75e editie van de Schildweek geopend door Cas König (CEO van Groningen Seaports) en Melle Boekel (jongste deelnemer van de Schildweek), het tweetal deed dit door het ontsteken van een Waterstofvlam. Het thema van dit jaar is “Wind daar krijgen we energie van”. Voor haar jarenlange inzet voor de vereniging werd Karola Kruijer gekozen als vrijwilliger van het jaar. Er wordt gezeild in allerlei klassen.

Dit jaar kwamen de Windsurfers LT voor de tweede keer aan de start van de Schildweek. Met de kleurige zeilen van de surfers gaf dat mooie plaatjes op het water. Zaterdag om 12 uur ging de eerste wedstrijd van start met de 16m2 als eerste klasse. Gevolgd door de TOP klasse en een grote groep met Lasers zeilers verdeeld over twee types (Standaard en de Radiaal).

Na de Lasers gingen de Splash, Flits, Twaalfvoetsjollen en Windsurf LT klassen van start. De eerste dag gingen de wedstrijden onder prachtige zeilomstandigheden van start, windkracht 3 à 4 uit oostelijke richting. In de 16m2 klasse gingen Erik Groeneveld en Elise Gruber als een speer van start en gingen als eerste over de finish, gevolgd door Jeroen de Groot en Demi Jansen en Gerrit Hofstra en Fokke de Jong.

In de Windsurfer LT klasse was Ron Hartog heer en meester op de zaterdag met twee eerste plaatsen en een tweede plaats. In de Laser standaard streden Iwan Daniëls en Robbie Hattuma om het dagsucces. Dit werd in het voordeel van Robbie Hattuma beslist, die de tweede wedstrijd wist te winnen. Zondag om 11 uur ging de eerste wedstrijd van start onder prachtige zeilomstandigheden.

Er stond een windkracht 4 uit zuidelijke richting. In de 16m2 zeilden Jeroen de Groot en Demi Jansen naar het dagsucces, gevolgd door Jaap en Janniek Jongsma als tweede en Jeroen de Groot en Demi Jansen als derde. In de top van de 16m2 klasse staan Jeroen de Groot en Demi Jansen op dit moment op 7 punten gevolgd door Jaap en Janniek Jongsma en Rogier Slopsema en Greet Smid op 23 punten.

In de Laser radiaal is Hylke Engelsma heer en meester tijdens het weekend. In de wedstrijden scoorde hij vier eerste plaatsen. Als nummer twee volgt Stian Kruijer. Bij de Flits A is het erg spannend tussen de duo’s Jeanet Engelsma en Sanne Boekel en Judith Jasper en Niels Schurer en als derde koppel Jasmijn Drenth en Jan Drenth. De deelnemers strijden nog tot en met aanstaande donderdag voor een mooie plek op de ranglijst.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30
1500+ abonnees