Schildweek onder perfecte omstandigheden verlopen

Laatste nieuws

Onder perfecte omstandigheden heeft de 75e Schildweek plaats gevonden. Mede door de goede samenwerking met lokale ondernemers, de sponsoren en de medewerking van vele vrijwilligers was het mogelijk dit evenement voor jong en oud weer neer te zetten voor de 75e keer. Vele bezoekers bezochten afgelopen week het Schildmeer op zoek naar vertier.

De zeilers hebben alle weer types en windsterktes gehad. Van de 9 geprogrammeerde wedstrijden zijn er in totaal 8 wedstijden gevaren. Op donderdag, de laatste dag, was er helaas te veel wind om de zeilers een wedstrijd te laten zeilen. In diverse klassen was het tot op het laatste moment spannend wie er met de hoofdprijs naar huis zou gaan.

De zeilers waren enthousiast en lovend over de organisatie van de Schildweek. Het bestuur van Zeilvereniging Schildmeer ziet het aantal deelnemers nog steeds stijgen. Jeroen de Groot en Damy Jansen zeilden met een ruime voorsprong naar de titel van de 75e Schildweek in de 16m2 Klasse. Theo Dik en Melle Heerlien zeilden naar de tweede plaats gevolgd door Rogier Slopsema en Greed Smid, die met de derde prijs naar huis gingen.

In de Laser Standaard Klasse heeft Iwan Daniëls de Schildweek gewonnen voor Joost Steenbeek en Robbie Hattuma. In de Jeugdklasse was er een strijd in de Flits en Splash klasse. In de Splash klasse Yvon de Jong de snelste voor Julia Paardekooper en Lars Zuur. In de Flits klasse hebben Judith Jasper en Niels Schurer de hoofdprijs mee naar huis genomen.

Voor Jasmijn en Jan Drenth en Jeanet Engelsma en Sanne Boekel. In de Flits C klasse was het tot aan de laatste wedstrijd erg spannend. Uiteindelijk gingen Niels Gerlofs en Tessa Vroege er met de eerste prijs vandoor, voor de gebroeders Coen en Tjalling Bijlsma. Als nummer drie eindigden Merle en Jarne Werkhoven. Volgend jaar wordt de Schildweek gehouden van 22 juli tot en met 28 juli 2022.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30
1500+ abonnees