Zaterdag 16 juni heeft Scouting Fraeylema haar 50-jarig bestaan gevierd. Bij het clubgebouw op het landgoed van de Fraeylemaborg was er vanaf 15.00 uur een reünie. Aan het einde van de middag werd het jubileumboek ’50 Jaar Scouting Fraeylema’ gepresenteerd. Wethouder Peter Verschuren mocht namens de gemeente Midden-Groningen het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Het hele jaar heeft de scoutinggroep al feest gevierd met de leden. Er is al een ouder/kindfeestje geweest en in de eerste week van de schoolvakantie is er nog een speciaal zomerkamp in Hertfeld in Duitsland. Tijdens de reünie was er ook een tentoonstelling ingericht die laat zien hoe de scoutinggroep in 50 jaar is geworden tot wat het nu is. Dat is ook de rode draad in het jubileumboek, waar 5 jaar aan is gewerkt door leden van Scouting Fraeylema. Het boek bevat bijna 300 pagina’s. Het jubileum werd zaterdagavond afgesloten in de feesttent bij het clubgebouw met een optreden van de Lou Leeuw Band. Scouting Fraeylema is met bijna 300 leden de grootste scoutinggroep in Noord-Nederland.

aan de Hoofdweg 1-II in Slochteren (naast de bibliotheek) en is iedere dinsdag (m.u.v. de zomervakantie) geopend van 17.00 tot 20.00 uur.