Voorpagina Siddeburen Siddeburen zet schouders onder nieuwe evenementen

Siddeburen zet schouders onder nieuwe evenementen

Het zal voor de dorpsbewoners even wennen zijn; na de internationale grasbaanraces en ”Schans-Pop 2000” houdt ook de Natuurloop in 2017 op te bestaan. De Siddebuursters zitten echter allerminst bij de pakken neer. ”We zijn achter de schermen druk bezig met het organiseren van nieuwe activiteiten. Ook in het nieuwe jaar zal in Siddeburen genoeg te doen zijn,” aldus Dorpsbelangen-voorzitter Klaas Pijper.

MSC Siddeburen organiseerde vele jaren een internationale grasbaanwedstrijd in het Wigton Sta­dion. ”De organisatie van zo’n grote wedstrijd is financieel niet meer haalbaar. We hebben te kampen met teruglopende bezoekersaantallen, kunnen moeilijker sponsoren aantrekken en er zijn steeds minder nationale rijders in de solo- en zijspanklasse,” zei bestuurslid Jack Bloeming vorig jaar over de oorzaken. Het bestuur van Stichting ’Schans-Pop 2000’ maakte in juni 2016 bekend na dertig jaar te stoppen met het festival in de huidige vorm. ”De capaciteit van de locatie is niet rendabel te maken voor het contracteren van artiesten uit een hoger kostensegment,” aldus het bestuur destijds in een verklaring. Eind vorig jaar werd bekend dat ook de Natuurloop in Siddeburen geen vervolg krijgt. De organisatie kon geen opvolgers vinden. De hardloopwedstrijd, die traditioneel in april werd gehouden, heeft 25 keer plaatsgevonden.

Dorpsbelangen-voorzitter Klaas Pijper ziet geen rode draad in het stopzetten van de drie grote evenementen in Siddeburen binnen één jaar. ”De organisaties hadden elk hun eigen redenen om er mee op te houden, of voor een andere opzet dan wel invulling te kiezen.” Hij geeft aan dat er diverse nieuwe initiatieven spelen en dat er ook in 2017 veel activiteiten plaats zullen vinden in zijn dorp. Zo is er in juni weer een Midzomernacht­festival gepland, met veel muziek, de Open Sibboerster Beerpong-kampioenschappen en diverse kinderactiviteiten. Pijper: ”Van ’Schans-Pop 2000’ gaan we in de nabije toekomst bovendien zeker horen; zij willen verder in een andere, kleinere setting. Stichting Sportpromotie Schildmeer onderzoekt thans een mogelijke doorstart van de Natuurloop; in welke vorm wordt in de komende periode duidelijk. En MSC Siddeburen organiseert in mei weer een stadioncross.” De motorclub gaat daarnaast een grasbaanrace organiseren tijdens het eerste weekend van de Licht- en Klankweek. De feestweek, die dit jaar plaatsvindt van 29 september tot en met 7 oktober en als thema ’Oktoberfest’ heeft, krijgt sowieso een aantal nieuwe activiteiten. ”Door het wegvallen van ’Schans-Pop 2000’ proberen we om de avonden in de weekenden een aantrekkelijke nieuwe invulling te geven.” Hij verklapt dat Stichting Jeugdwerk ’De Schans’, in samenwerking met Stichting Kloksmeer Siddeburen, een feesttent zal neerzetten op het terrein achter de jeugdsoos. ”Hierin zullen in het laatste weekend van de feestweek diverse optredens plaatsvinden.” Direct na de opening, met de gebruikelijke vuurwerkshow op het sportpark, zal de tent ook open zijn voor het publiek. De Klank- en Demodag staat dit jaar in het teken van ’muziekkorpsen’. Pijper: ”En dan hebben we het niet over één of twee muziekkorpsen, maar over zes of zeven. Met mini-concerten proberen we een muzikaal lint door het dorp te leggen. Deze dag wordt afgesloten met het traditionele defilé.” De voorzitter is te spreken over de samenwerking tussen de verenigingen bij de voorbereidingen. ”De afgelopen twee jaar heeft bewezen dat samenwerking versterkt. Er haken steeds meer verenigingen aan. Hierdoor kunnen we activiteiten beter afstemmen, maar ook financieel kun je meer. Het budget is bij alle organisaties beperkt. Door samen te werken houden we de kosten laag. We hebben tenslotte één gemeenschappelijk doel: de leefbaarheid in Siddeburen. Met z’n allen houden we het dorp bruisend. Oók in 2017.”

Laatste nieuws

Koninklijke Onderscheidingen voor 3 brandweervrijwilligers

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft zaterdagavond 28 november drie Koninklijke Onderscheidingen bij Bijzondere Gelegenheid uitgereikt aan de heren...

Gerard Renkema stopt als raadslid

Na achttien jaar raadslid namens D66 te zijn geweest in Slochteren en Midden-Groningen, stopt Gerard Renkema uit...

Sinterklaas is ook in Siddeburen aangekomen

De Sinterklaasactie in Siddeburen is ondanks de coro­namaatregelen een groot succes geworden. De kleurplatenactie leverde maar liefst...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u