Sinds vorige week heeft Scharmer ook een AED

Laatste nieuws

Woensdag 1 juli werd tijdens een feestelijke bijeenkomst een AED opgehangen bij de ingang van Park De Borgmeren. Het initiatief kwam van de werkgroep gezondheid in Scharmer, die was opgericht naar aanleiding van de vastgestelde dorpsvisie. De AED is aangemeld bij HartslagNu en daarmee aangesloten op het 112 meldingssysteem. Iedereen kan hier vanaf nu gebruik van maken. De AED is ook geschikt voor kinderen, want er zijn kinderpads aanwezig.

Albert Bakker en Brenda Aalders van de werkgroep overhandigden de AED symbolisch aan mevrouw Lekkerkerker van het Park De Borgmeren en Christine Hillemans van de Dorpsvereniging Scharmer. Het 25 koppen tellende publiek keek op gepaste afstand toe. Voor de aanschaf van deze AED is een bijdrage beschikbaar gesteld door de gemeente Midden-Groningen, Park De Borgmeren en Dorpsvereniging Scharmer. De dorpsvereniging is verantwoordelijk voor het jaarlijkse onderhoud.

Een training hoe het apparaat te gebruiken, wordt georganiseerd door de leden van de dorpsvereniging en de medewerkers van het park. In het slotwoord, uitgesproken door Christine Hillemans, werd de hoop uitgesproken dat dit prachtige apparaat voor eeuwig aan de muur zou blijven hangen, dus dat het apparaat nooit nodig zal zijn. Na afloop genoten de aanwezigen van een hapje en een drankje, aangeboden door Park De Borgmeren.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30