Laatste nieuws

Sinterklaas bracht toch nog een bezoek aan Slochteren

Ondanks het coronavirus heeft Sinterklaas samen met zijn Pieten afgelopen zaterdag toch een rondgang door het dorp Slochteren kunnen maken. Normaal wordt Sinterklaas onthaald in de Slochterhaven, met daarna een groot feest met alle kinderen in een zaal. Maar omdat dat dit jaar niet mogelijk was werd gezocht naar een andere manier om Sinterklaas toch zichtbaar te laten zijn in Slochteren.

Sinterklaas kwam aan in een Fiat 500 Cabrio, begeleid door de Pieten op de fiets en gezamenlijk werd door alle straten van het dorp gereden. Kinderen (en ouders) hadden vooraf het verzoek gekregen om op hun eigen erf te blijven, zodat de coronamaatregelen gehandhaafd konden blijven. Hier werd gelukkig goed gehoor aan gegeven, waar de organisatie iedereen zeer erkentelijk voor is.

Tijdens de rondgang stond jong en oud geduldig te wachten totdat het gezelschap voorbij kwam. Voor de Pieten was het wel even wennen, want normaal strooien ze pepernoten, maar ook dat kon niet dit jaar en dus werden er zakjes met lekkers uitgedeeld. Sinterklaas en zijn Pieten hebben genoten van deze bijzondere intocht en hopen dat de inwoners van Slochteren het ook geweldig vonden. Sinterklaas en zijn Pieten hopen volgend jaar geen last meer te hebben van het coronavirus.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30