‘Na jaren in gehakt graaien, eindelijk nu duimen draaien’ was de slogan waarmee PLUS Spithoff bekend maakte dat de 67-jarige slager Harry Bos, na maar liefst 50 jaar in het vak gezeten te hebben, afgelopen vrijdag met pensioen ging. Als 17-jarige begon Harry in 1969 bij slager Bos in Siddeburen. De winkel werd later overgenomen door de familie Haanstra en ging verder als C1000, Harry vierde daar zijn 25- en 30-jarig jubileum.

In 2014 is Harry begonnen bij C1000 Spithoff in Schildwolde, met wie hij de overgang naar PLUS Spithoff maakte. Dat Harry met pensioen ging, lieten vrienden en familie niet ongemerkt voorbij gaan. Donderdag kwamen ze verkleed als familie Flodder in de supermarkt om Harry toe te zingen in een voor hem geschreven lied. Samen met zijn vrouw Lina mag Harry nu genieten van zijn pensioen.

Klanten van PLUS Spithoff hoeven overigens niet bang te zijn dat er voor hen iets verandert. “Harry zijn opvolger Jans werkt al vier weken samen met Harry en al onze andere slagerij medewerkers, samen zullen zij zorg dragen voor de lokale producten en kwaliteit in onze slagerij, zodat daar niks in veranderd,” aldus Klaas Spithoff.