In zijn boek ’Verkopen als tweede beroep’ beschrijft Werner Hoenders uit Slochteren hoe de mensen die hij traint, ontdekken dat verkopen helemaal niet zo vervelend is als ze dachten. Hoenders: ”Mensen verwarren verkopen met opscheppen. Maar verkopen is niets meer of minder dan klanten laten zien hoe jij werkt en wat jij kunt.

Dat kun je op een stijlvolle en respectvolle manier doen. Klanten vertellen wat je voor ze kunt betekenen, daar is niets mis mee.” Volgens Hoenders kampen talloze professionals met het dilemma dat ze wel klanten willen, maar ze niet willen binnenhalen. ”Ze denken: verkopen dat is niets voor mij”.

Verkooptrainer Hoenders adviseert al deze professionals om te vergeten dat ze moeten verkopen. Hij leert ze om oplossingen aan te dragen voor problemen. Wel raadt hij ze aan om beproefde klassieke verkoperstactieken toe te passen. ”Zo moet je bereid zijn om een klant te vragen of hij met jou in zee wil gaan. Als je de aanpak van goede verkopers combineert met jouw persoonlijke kwaliteiten als deskundige, dan kun je veel meer verkopen dan je denkt.”

Hoenders is mede-oprichter van TrainersNoord en eigenaar van Hoenders Training & Coaching dat in Groningen is gevestigd.

Het boek is maandag 11 februari jl. verschenen.