Ook dit jaar was er op de dinsdagavond voorafgaand aan de Slochter Jaarmarkt weer een lampionnenoptocht georganiseerd door de Dorpsvereniging Slochteren. Voor de tweede keer vertrok de stoet vanaf het Erfgoedplein en eindigde het traditioneel bij de ijsbaan, waar om 20.15 uur het startsein werd gegeven voor het knetterende vuurwerkspektakel.

De optocht, waaraan zo’n 150 kinderen deelnamen, werd muzikaal ondersteund door dweilorkest Wakker Worden uit Veendam. De jaarlijkse vuurwerkshow, die nadien plaatsvond op de ijsbaan, werd andermaal goed bezocht. Niet alleen op het terrein stonden veel toeschouwers, ook in de haven en langs het Slochterdiep verzamelde zich het publiek. Ze kwamen niet voor niets, want ook dit jaar was het een zeer spectaculaire show. Organisator Frits Indri uit Froombosch gaf een dag later te kennen dat het de laatste keer was dat hij en z’n mannen de vuurwerkshow hebben verzorgd.

Door de nieuwe scherpere wet- en regelgeving is het voor hem niet meer haalbaar een dergelijke show te organiseren. Woensdag 4 oktober was het bewolkt, guur, maar het bleef gelukkig droog tijdens de Slochter Jaarmarkt. De 36e editie werd dan ook goed bezocht, al leek het iets minder druk dan in de afgelopen jaren toen er zelfs een zonnetje bij kwam kijken. De rommelmarkt en de ruim 140 marktkramen waren goed voor exact één kilometer gezelligheid op de Hoofdweg.

De bezoekers konden een ritje maken met een ouderwetse DAM-bus, zich te goed doen aan allerlei lekkernijen en genieten van diverse muziekoptredens. In het hart van de markt was een politieke markt ingericht waar de elf lokale partijen en de gemeente Midden-Groningen zich presenteerden, op weg naar de raadsverkiezingen van 22 november a.s.