Slochter Soep Spektakel valt in de smaak

Laatste nieuws

In navolging van de landelijke actie ‘Soep op de stoep’ hebben Dorpsvereniging Slochteren, Kwartier Zorg en Welzijn samen met drie horeca-ondernemers de handen ineen geslagen met het ‘Slochter Soep Spektakel’.

In eerste instantie was het de bedoeling om eind 2020 al langs ouderen te gaan om ze, middels het uitdelen van soep, een hart onder de riem te steken. Dit kon helaas geen doorgang vinden, maar bij het afblazen van de actie lieten ze direct weten dat het ging om uitstel, maar geen afstel.

Afgelopen zaterdag verzamelden zich daarom een groep vrijwilligers op het parkeerterrein van ’t Olderloug. Ze werden geïnstrueerd hoe de actie uitgevoerd moest worden. Nadat ook het draaiorgel was gearriveerd, konden er maar liefst 160 adressen voorzien worden van verse soep uit de keukens van Gasterij ‘De Driesprong’, Restaurant ‘De Boerderij’ en Restaurant ‘De Stenen Boog’.

De eerste soep van het ‘Slochter Soep Spektakel’ werd door de drie horeca-ondernemers uitgereikt aan de 90-jarige heer Spakman in ’t Olderhof.

Het extra steuntje in de rug viel in de smaak bij de verraste ouderen, die tevens een briefje ontvingen met een telefoonnummer van de Coronahulplijn van Kwartier Zorg en Welzijn. Dit nummer kunnen ze bellen als de ouderen hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld medicijnen halen of plantjes in een pot zetten, maar ook als ze een luisterend oor nodig hebben.

Het zijn vaak de kleine, vanzelfsprekende dingen die het verschil kunnen maken. Klaas Hofstede, Merijn van Dijken en Ali Abdi werkten met alle liefde mee aan deze actie, maar uiteraard hoopt het drietal toch vooral snel weer geheel open te mogen om de mensen in hun zaak te kunnen voorzien van bijvoorbeeld een lekkere kop soep. Momenteel kunnen de drie restaurants hun klanten enkel bedienen door middel van afhalen en/of bezorgen.

De organiserende partijen, de vrijwilligers en de verraste ouderen kijken terug op een geslaagde actie.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30