Zaterdag 24 augustus a.s. vindt op zeven locaties in de voormalige gemeente Slochteren voor de zevende keer het Slochter Wold Spektoakel plaats. Een recreatief sportief activiteitencircuit voor gemengde teams van 6 tot 10 personen. Met 28 teams is het Slochter Wold Spektoakel  dit jaar voor het eerst in zijn bestaan volgeboekt. ”We hebben zelfs een team op de wachtlijst,” vertelt Michiel Kuizenga, die naast de financiën ook de opgave van de teams voor zijn rekening neemt.

De activiteiten in de dorpen worden uitgevoerd door diverse Verenigingen Dorpsbelangen, ondernemers, Staatsbosbeheer en ook de Brandweer Slochteren neemt dit jaar een activiteit voor zijn rekening. Aan enthousiasme ontbreekt het bij het Wold Spektoakel nooit. ”Het is ongelooflijk hoeveel energie en enthousiasme er bij zowel de teams, als bij de organiserende locaties is voor dit evenement,” zegt Michiel, ”het is voor ons als organisatie gewoon een feestje om dit te mogen organiseren.”

(Sport)verenigingen, vriendenclubs, families en bedrijven gaven zich de afgelopen maanden op. Een groot deel van hen deed al vaker mee, maar elk jaar zijn er echter ook weer nieuwe deelnemers. Met veelal zeer creatieve namen. Kuizenga: ”Zo verwelkomen we dit jaar onder meer ’De Schiere Poedies’ en ’Floris Jan van Fleppensteyn, Rotary on tour’ als nieuwe namen. Team ’Fanatikiteit’ is er voor de vijfde keer bij en voor de ’De Hijgkikkers’ is het de zevende keer. En dit jaar lijkt het opnieuw te lukken: de weersvoorspelling belooft een warme, zonnige dag.”

Dit jaar worden de activiteiten georganiseerd in Kolham (ijsbaan), Slochteren (brandweer), Hellum (Loonbedrijf Henk de Haan), Schildwolde (jeugdsoos), Siddeburen (bij het medisch centrum), Roegwold (knuppelpad) en Woudbloem (Scharmer Ae).

Het evenement is laagdrempelig gemaakt door bijdragen van sponsoren COOP van der Luit uit Harkstede die de lunch verzorgt en Ecomotion in Kolham waar de teams met elkaar de dag afsluiten met een pubquiz, een borrel en een barbecue.

Alle activiteiten in de dorpen zijn toegankelijk voor publiek, want het is niet alleen een spektakel om aan deel te nemen, maar ook om te bekijken. Meer informatie is te vinden op www.slochterwoldspektoakel.nl en op de Facebook-pagina.