Slochteren krijgt 24-uurs rouwcentrum

0
2982

Op de locatie Hoofdweg 250 in Slochteren, voorheen Tuincentrum Dijkstra, wordt de komende weken een 24-uurs rouwcentrum gerealiseerd. Initiatiefnemer en toekomstig exploitant van het rouwcentrum is Martin Haverkamp uit Slochteren.

Haverkamp denkt met het 24-uurs rouwcentrum in Slochteren in een grote behoefte te kunnen voorzien: ”Er is in de loop der jaren veel veranderd in de uitvaartbranche en met dit rouwcentrum stel ik nabestaanden in de gelegenheid om te rouwen in hun eigen vertrouwde omgeving en dat 24 uur per dag, wanneer zij dat willen. Verder is het mogelijk om een rouwkamer in te richten met een thema, als de klant dat wil. Het rouwcentrum gaat alles bieden wat binnen de wetgeving mogelijk is ten aanzien van opbaringen.” Haverkamp benadrukt dat het een onafhankelijk rouwcentrum wordt, dat niet is aangesloten bij een kleine of grote uitvaartorganisatie, zodat iedereen gebruik kan maken van het rouwcentrum, dat twee rouwkamers zal krijgen van 4 bij 8 meter. Daarnaast krijgt het gebouw een toiletgroep. Een naam voor het rouwcentrum heeft Haverkamp ook al bedacht: ”In Via Aeterna”, een Latijnse benaming dat in het Nederlands ”De oneindige reis” betekent. Het project is financieel tot stand gekomen met ondersteuning van de Stichting R.O.I. (Regionaal Ondernemings Instituut), onderdeel van de Economic Board Groningen. Daarnaast wordt het geheel ondersteunt door particuliere investeerders.

De opening van het rouwcentrum zal naar verwachting plaatsvinden in de maand mei. Als u ideeën heeft of wilt meedenken over de invulling van het rouwcentrum, dan kunt u contact zoeken met Martin via [email protected]