Voorpagina Siddeburen Stadsdichter van Groningen gaf gastles op Rutger Kopland School

Stadsdichter van Groningen gaf gastles op Rutger Kopland School

De Rutger Kopland School in Siddeburen besteedt veel aandacht aan kunst-, literatuur en poëzie-onderwijs. De school organiseert hiervoor jaarlijks vele projecten met de leerlingen. Vorige week was de stadsdichter van Groningen, Renée Luth, op bezoek. Zij gaf de aftrap van het poëzieproject ’Doe Maar Dicht Maar’. Dichten over vrijheid en de oorlog.

Het thema staat dit jaar in het teken van ’75 jaar Vrijheid’. In de lessen wordt aandacht besteed aan dit thema. De leerlingen hebben filmbeelden bekeken van de platgebombardeerde steden. Ook keken ze naar getuigenverslagen van wat mensen hebben meegemaakt in de oorlog en dit vonden ze erg indrukwekkend.

Tijdens de gastlessen van Renée Luth werden de leerlingen meegenomen in de wereld van poëzie. Ook maakten ze (opnieuw) kennis met het lezen en schrijven van gedichten. Maar hoe kan je een goed gedicht schrijven? De leerlingen ontdekten dat ze door middel van vergelijkingen hun gedicht nog sterker kunnen maken.

Aan het eind van de les werd er een begin gemaakt aan het schrijven van een eigen gedicht voor de wedstrijd ’Doe Maar Dicht Maar’. De leerlingen vonden het leerzame en inspirerende lessen. Ook Renée Luth reageerde enthousiast: ”Op zo’n fijne school wil ik elke week wel lesgeven.”

Laatste nieuws

Overdracht kerk en verenigingsgebouw in Kolham naar SOGK

Op vrijdag 20 november jl. was het zover. Na een periode van voorbereiden droeg de Protestantse Gemeente...

Harkstede in rep en roer in Sinterklaastijd

Het mysterie van de gestolen chocoladeletters van Sinterklaas heeft Harkstede een week lang in de ban gehouden....

’Boombommetjes’ uitgedeeld in Voedselpark Slochteren

De afgelopen twee jaar legden ‘The Pollinators’ bij Amsterdam en Rotterdam in festivalsetting samen met de bezoekers...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u