Er is veel belangstelling voor de zwerfvuil-opruimactie ’Slochteren Schoon’ dat aankomende zaterdag in onze regio plaatsvindt. Aan de vierde editie van het burgerinitiatief van Geert Tamminga uit Siddeburen doen een record aantal dorpen mee. In Overschild, Tjuchem, Steendam, Siddeburen, Schildwolde, Froombosch, Kolham, Scharmer, Harkstede en Lageland gaan vrijwilligers op 24 maart gewapend met grijpers en zakken door de bermen en sloten van hun dorp.

De milieubewuste inwoner van Siddeburen is erg te spreken over de medewerking van de gemeente en ziet kansen om zijn actie in de toekomst verder te ontplooien. ”We krijgen alle hulp. Wethouder Jan Jakob Boersma is zeer enthousiast. Hij zal tijdens de actie aanwezig zijn op de gemeentewerf.

We zijn voornemens om in de loop van het jaar nog een paar keer bij elkaar te komen om afspraken te maken voor 2019 en dan ook scholen, verenigingen en de politiek erbij te betrekken.” Maar eerst dus de editie van 2018. Tamminga heeft er zin in: ”Het staat er goed voor. In Schildwolde doen zowel PLUS Spithoff als dorpsbelangen mee.

In Siddeburen wordt net als voorgaande jaren gestart bij AH Zweepe met koffie en koek. Hier helpt ook een groepje cliënten van ’de Deel’ mee. Ook in de andere dorpen zijn veel initiatieven gaande om maar zoveel mogelijk mensen op de been te krijgen.” Hij doet nog een laatste oproep aan onze lezers. ”Het belooft beter weer te worden. Niets staat ons in de weg om er met z’n allen een gezellige en zinvolle dag van te maken. Dus ben jij ook ’Supporter van Schoon’, meld je dan aan bij je lokale dorpsvereniging.”