Steendam maakt zich op voor 72e Schildweek

174

Aankomende vrijdag wordt in Paviljoen Boei 12 het startschot gegeven voor alweer de 72e editie van de Schildweek. Het jaarlijks terugkerende evenement, dat wordt georganiseerd door Zeilvereniging Schildmeer, vindt plaats van 21 tot 27 juli. Tijdens de Schildweek zijn er op het Schildmeer elke dag zeilwedstrijden in verschillende klassen. Alle erkende open eenheidsklassen doen mee aan de wedstrijden.

De eerste vier wedstrijden (zaterdag en zondag) gelden tevens voor de competitie ’5-merenkampioen’. Deelnemers aan de Schildweek nemen ook deel aan deze competitie. Samen met de ondernemers rond het Schildmeer is de organisatie er weer in geslaagd om ook een prachtig bijprogramma samen te stellen. Zo zijn er op meerdere dagen live optredens in Podiumcafé Peter en Leni en Recreatiecentrum De Otter en is Paviljoen Boei 12 het toneel voor de bingo, het karaoke en het Foute Feest.

Van vrijdag tot en met zondag kunnen de deelnemers en toeschouwers tevens een bezoek brengen aan het culturele familiefestival Art Carnivale, dat even verderop bij het strand plaatsvindt. De prijsuitreiking en sluiting van de Schildweek staan gepland op donderdag 27 juli om 15.00 uur in Recreatiecentrum De Otter.