Laatste nieuws

Stichting Hulp Tsjernobyl Kinderen nam afscheid van 3 werkgroepleden

Afgelopen donderdagavond hebben Heleen Lok, Anja Hartlief en Marjan Bosman (v.l.n.r. op de foto) na respectievelijk 17, 3 en 10 jaar afscheid genomen als werkgroepleden van de Stichting Hulp Tsjernobyl Kinderen Siddeburen. Er is dankbaarheid uitgesproken voor het vele werk dat de dames voor de stichting, maar zeker ook voor de kinderen en hun ouders in Wit-Rusland hebben gedaan. Als afscheidscadeau is hen het boek ”Tot wederzijds genoegen” aangeboden.

Dit boek is onlangs uitgegeven door de werkgroep Zwolle ter gelegenheid van hun 15-jarig bestaan. Het beschrijft o.a. verhalen over de ramp in 1986 in Tsjerno­byl. Tevens het ontstaan van de werkgroep en de organisatie van het onderbrengen van de kinderen bij gastgezinnen.

Verder ook verhalen van ouders in Wit-Rusland, die zelf als kind in Nederland bij gastgezinnen zijn geweest. Inmiddels zijn de ontstane vacatures binnen de werkgroep weer ingevuld en gaat de werkgroep zich voorbereiden op een nieuw project die gepland staat voor medio maart/april 2022. Binnenkort zal de naam van de stichting een wijziging ondergaan en wel in ’Stichting Hulp Tsjernobyl Kinderen Midden-Groningen’.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30