In de Limpe Hagingastraat in Slochteren zijn de bewoners een crowdfunding actie begonnen om een BuurtAED te krijgen. De AED kan dan een gebied bestrijken van de L. Hagin­gastraat, Veenlaan, K. ter Laanstraat, Voorborgstraat, Torenplein, De Kluft en de Hoofdweg van nr. 113-167.

Al met al betreft dit een gebied met 140 woningen, het zwembad, een basisschool en enkele bedrijven. Initiatiefnemer van de actie is Michael Hermse, die zelf al een paar reanimaties heeft meegemaakt, waaronder 2 in Slochteren, waarbij gebruik is gemaakt van een AED. Er is in totaal een bedrag van 2681 euro nodig, waarvan inmiddels 1152 euro voor de actie is gedoneerd.

Om een AED apparaat 24 uur per dag en 365 dagen per jaar inzetbaar te hebben, moet deze buiten hangen in een goed bereikbare kast met beveiliging. Deze buurtactie wordt landelijk onder meer ondersteund vanuit de Hartstichting. Hermse over de actie: ”Als reanimatie docent en burgerhulpverlener ondersteun ik dit prachtige initiatief en hoop dat veel mensen samen met mij een donatie doen voor een AED. Voor vragen ben ik bereikbaar via tel. (06) 57458061”. Voor meer informatie zie ook www.buurtaed.nl.