Sven Buikema uit Siddeburen, varend in de Splash NED-2324, heeft een topprestatie geleverd tijdens de wereldkampioenschappen zeilen in de Splash Blue Gold Klasse die dit jaar werden gehouden op de Oosterschelde in Zeeland. Er werd een week lang gestreden met in totaal 80 boten aan de start voor de titel ’Beste Splash zeiler 2019 van de wereld’. In totaal werden er 14 races gehouden en uiteindelijk stond de 19-jarige Siddebuurster op het podium met een gelijk aantal punten als de nummer 3, namelijk 76 punten en mocht Sven een mooie trofee in ontvangst nemen.

Sven kijkt met veel voldoening terug op het evenement: ”Het waren soms moeilijke wedstrijden die zich kenmerkten door de vele winddraaiingen en door de stroming die op de Oosterschelde soms sterk kan zijn. Doordat windshiftingen hoog in de lucht eerder te zien zijn dan op het water, hield ik de windmolens die in de verte stonden goed in de gaten en kon ik daar weer voordeel uithalen.

Jammer dat de wereldkampioenschappen altijd samenvallen met de Schild­week, waar ik ook altijd met veel plezier aan de zeilwedstrijden heb meegedaan. Maar de laatste jaren geef ik de voorkeur aan de wereldkampioenschappen.” Sven is echter nog vaak op het Schildmeer te vinden, waar hij op vrijdagavonden zeillessen geeft bij Zeilvereniging Schildmeer aan de jeugd.