Na de lancering van een eigen website-service, kunt u bij ’t Bokkeblad vanaf nu ook terecht voor sportprijzen en relatiegeschenken. ’t Bokkeblad is onlangs eigenaar geworden van Sportprijzenonline.com en BeterKado.com uit Siddeburen. Redacteur Tom Bodde van ’t Bokkeblad ging in gesprek met de eigenaren Wim Huisman en Henk Fokkema. Na een jaar van samenwerking heeft Fokkema beide ondernemingen overgenomen van Huisman.

Alle bedrijfsactiviteiten vinden vanaf volgende week plaats in het kantoor van ’t Bokkeblad aan de Hoofdweg 4 in Slochteren en is de winkel aan de Oudeweg 99 in Siddeburen gesloten. De 65-jarige Huisman over de overname: ”Bij mij is dat tweeledig: ik was al een poosje op zoek naar een compagnon om de continuïteit van mijn bedrijven te waarborgen nadat ik mijn pensioengerechtigde leeftijd zal bereiken.

Vanaf 2010 heb ik beide ondernemingen succesvol in de markt kunnen zetten, maar wegens drukke werkzaamheden miste ik de laatste periode de tijd om mijn websites up-to-date te houden en actief te zijn op alle sociale media. ’t Bokkeblad kan beide ondernemingen versterken doordat zij in eigen huis de websites en webwinkels kunnen bouwen en onderhouden en actiever zijn op de sociale media.

Na een jaar van samenwerking heb ik er alle vertrouwen in dat onder leiding van Henk, samen  met zijn medewerker en webdesigner Sasa Maric en een aantal parttimers, beide ondernemingen  nog succesvoller kunnen worden.” Henk Fokkema (56), al dertig jaar eigenaar van ’t Bokkeblad, heeft zijn eigen beweegredenen: ”Het is algemeen bekend dat er al een jarenlange trend gaande is van een neerwaartse advertentieaanbod in de krantenwereld. Dat geldt ook voor ’t Bokkeblad.

Dan kom je op een gegeven moment op een punt: gaan we door en zien we wel waar het schip strandt, of zoeken we er iets bij? We horen gelukkig geregeld van onze lezers dat ’t Bokkeblad wel moet blijven bestaan. Mede om die reden zijn we vier jaar geleden al begonnen met een eigen website-ontwikkeling voor ondernemers en lokale organisaties. Dat bleek een schot in de roos.

Deze overname past precies in hetgeen waar ik naar op zoek was en brengt de continuïteit van ’t Bokkeblad in een rustig vaarwater. Want daar zie ik geen groeimogelijkheden, terwijl we die voor de beide andere ondernemingen wel zien. Ons grote voordeel is dat we bijvoorbeeld de webshop voor de sportprijzen in eigen beheer hebben en à la minute dingen kunnen aanpassen.

De nieuwe collectie 2019 staat er dus ook al op. Het hebben van een landelijke webshop betekent overigens niet dat klanten alleen via de webshop sportprijzen kunnen bestellen. Via ons e-mailadres ([email protected]) kan men altijd een bestelling doen, een offerte vragen, maar langskomen mag natuurlijk ook.

Voor een nieuwe website van beterkado.com zijn we druk bezig om daar een leuk assortiment op te zetten met relatiegeschenken, kadoartikelen en (bedrijfs)kleding. Maar dat gaat om honderden artikelen en dat vergt tijd. Het moet wel in één keer goed.”

Huisman heeft zijn klanten en leveranciers inmiddels op de hoogte gesteld van de overname en verwacht dat zijn bestaande klantenkring moeiteloos mee over gaat. Wim: ”Ik verdwijn namelijk echt niet helemaal uit beeld hoor, want ik ga Henk de komende tijd adviseren en begeleiden en meehelpen waar nodig.

Daarvoor zal ik dan wel naar Slochteren moeten, maar dat is geen probleem voor mij. Ik heb altijd alleen gewerkt, maar om in het team van Henk mee te draaien lijkt mij ook wel uitdagend.” Beide heren benadrukken dat ze met de webwinkels niet de intentie hebben om de strijd aan te gaan met de landelijke online-groothandels. ”Nee hoor,” wil Fok­ema nog wel kwijt. ”Dat past niet bij ons. Wij zijn liever groot in kleinschaligheid.

Laagdrempeligheid, gemoedelijkheid, service en het persoonlijke contact hebben voor ons beiden altijd op nummer één gestaan. Ook voor informatie, advies of enkel een kopie is men gewoon welkom in Slochteren. De deur heeft altijd open gestaan. En dat moet vooral zo blijven.”