Tafeltennisvereniging DOTO moet verder met een nieuwe voorzitter

Laatste nieuws

Begin jaren ’90 werd Jaap Lode uit Hellum benoemd tot voorzitter van de tafeltennisvereniging in Siddeburen. Jaar in jaar uit ging Jaap met diverse jeugdteams op stap en heeft hij de club daar vertegenwoordigd waar hij maar kon. Op vele vergaderingen, jubilea, toernooien, uitvaarten, kampioenswedstrijden en georganiseerde activiteiten was Jaap aanwezig.

Bovenal zijn er talloze telefoontjes en bezoekjes naar leden gegaan om te informeren of mee te leven met gebeurtenissen. Vaak verzorgde Jaap hierbij ook een attentie. Het grootste doel was toch altijd dat iedereen het naar de zin had bij de club, gezien en gehoord werd en dat DOTO als een bijzonder sportieve club goed op de kaart stond.

Ook binnen de gemeente Slochteren en tot ver buiten de gemeentegrenzen bracht Jaap zijn tafeltennisvereniging onder de aandacht van de mensen door gedurende het seizoen wekelijks door hem geschreven DOTO nieuws op te laten nemen in ’t Bokkeblad. Vaak werden spelers genoemd met 3,5 overwinning (3 winstpartijen + aandeel in een winnend dubbelspel), een hattrick (3 overwinningen) of het scoren van een erepunt bij een 9-1 eindstand.

Een wat oudere slimme speler was vaak een nestor. En als er in een returnpartij winst werd behaald na een eerder verlies, was er sprake van wraak nemen. Spelers hadden een nuttige inbreng of een team toonde herstel. Jaap had duidelijk een eigen herkenbare stijl van schrijven. Het waren niet louter spelers van de eigen club die werden genoemd bij opmerkelijke prestaties, ook spelers van bezoekende verenigingen.

Omdat iedereen die door Jaap werd genoemd het ook terug moest kunnen lezen in de krant, heeft hij heel wat ritjes gemaakt om één Bokkeblad voor de genoemde speler plus één exemplaar voor het clubarchief bij de juiste personen te krijgen. Zeker ook mede door deze grote inzet van Jaap, ontving tafeltennisvereniging DOTO in 2007 als eerste de sportstimuleringsprijs van de gemeente Slochteren.

Dit was zowel voor Jaap als voor de vereniging één van de hoogtepunten in de historie van de club waar we nog graag op terugkijken. De verrassing was voor ons even groot als alle inzet die er is geweest om sportief gezien zover te komen als op dat moment. Door Jaap zijn attente en geïnteresseerde houding in combinatie met Jaap zijn ‘typische’ spel en immer buitengewoon sportieve gedrag achter de tafeltennistafel in zijn tijd als actief speler, maakten hem tot een icoon in de noordelijke tafeltennissport.

In deze hoedanigheid werd Jaap 23 januari 2008 gevraagd om het Groninger Kampioenschap Tafeltennis dat destijds door tafeltennisvereniging Argus in Harkstede werd georganiseerd, te openen door een partij te spelen tegen wethouder Jan Jakob Boersma. Hiervan verscheen deze mooie actiefoto in deze krant. Een aantal jaren geleden is Jaap vanuit de Noordelijke tafeltennisbond tot erelid benoemd.

Woensdag 6 oktober zal Jaap tijdens een speciale ALV de voorzittershamer overdragen aan zijn beoogde opvolger Michaël Veen. Tafeltennisvereniging DOTO is Jaap bijzonder dankbaar voor de wijze waarop hij zich heeft ingezet voor de vereniging. Dit artikel werd ingezonden door: Harry Walma, namens het bestuur van ttv DOTO.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30
1500+ abonnees