Het Tankstation en Garagebedrijf Dijkman aan de Korenmolendreef 2 in Slochteren wordt per 1 april voortgezet door Bakker Dijkman. Eigenaresse Aaltje Dijkman van het familiebedrijf was na het overlijden van haar zoon Duurt en man Luppo al enige tijd op zoek naar een geschikte opvolger en heeft die nu gevonden in Fred Jan en Annemieke Dijkman van de bakkerij aan de Hoofdweg 125.

Het echtpaar Dijkman zal de shop beheren, het garagebedrijf gaan exploiteren, maar daarnaast zal ook het hele assortiment vanuit de bakkerij mee verhuizen naar de Korenmolendreef. De winkel aan de Hoofdweg is nog tot en met a.s. zaterdag geopend, daarna is het in verband met de verhuizing een week gesloten om op maandag 1 april te openen op de nieuwe locatie.

Fred Jan Dijkman: ”We zullen ons pand aan de Hoofdweg zeker gaan missen. Op 2 april 1992 zijn we daar begonnen en onze kinderen zijn er geboren. Maar we konden moeilijk uitbreiden en het pand heeft in toenemende mate last van aardbevingsschade, vandaar dat we op zoek gingen naar iets anders.

De onderhandelingen met mevrouw Dijkman hebben enige tijd in beslag genomen, maar in de afgelopen weken is alles gelukkig alsnog in een stroomversnelling gekomen en hebben we het allemaal goed kunnen afronden.” De borden met Esso zijn inmiddels van het pand aan de Korenmolendreef verdwenen en worden binnenkort vervangen door Tamoil. De openingsaanbiedingen van Bakker Dijkman worden volgende week in ’t Bokkeblad gepubliceerd.