De ondernemers en organisaties rondom het Schildmeer en ’t Roegwold slaan wederom de handen ineen en organiseren op zondag 23 juni voor de tweede keer de ’Dag van het Schildmeer’. Eén van de deelnemende organisaties is Staatsbosbe­heer. Boswachter Annet de Jong: ”Ondanks de aardbevingen wonen we graag in ons mooie gebied. Toch vind ik het soms moeilijk om te horen dat juist onze eigen inwoners de parels van de provincie niet goed genoeg weten te vinden. Dat willen we als organisaties en ondernemers graag veranderen.”

Deze tweede editie van de ’Dag van het Schildmeer’ staat in het teken van recreëren, ontspannen en spelen in één van de mooiste gebieden van Nederland. ”Het is belangrijk dat mensen het Schildmeer en ’t Roegwold gaan beleven. Het is een verrassend, bijna buitenlands aandoend gebied waarin je tot jezelf kan komen, alleen of met je gezin,” aldus Annet.

Om het Schildmeer en ’t Roegwold optimaal te beleven zijn er allerhande sportieve, gezellige en culturele activiteiten zoals suppen, golfen, theaterworkshops, muziekoptredens, varen op het meer en sportieve bootcamps en surfclinics op het strand en het water. Ook voor de kinderen wordt het nodige georganiseerd, die kunnen pannenkoeken bakken boven kampvuren, varen met bootjes over het meer en spelen en springen op het strand.

Naast genieten van gezellige terrasjes met een hapje en een drankje kunnen bezoekers met boswachter Annet mee de natuur in: ”Ik laat hen de mooiste en meest bijzondere plekken zien van dit gebied, zodat ze er net als ik verliefd op worden. Aanmelden is niet nodig, maar wordt wel op prijs gesteld.”

Ook wordt er een fotowedstrijd georganiseerd voor fotografen die worden uitgenodigd om de mooiste plek van of rondom het Schild­meer in beeld te brengen. Meedoen is eenvoudig en foto’s kunnen tot 1 juli a.s. gemaild worden naar [email protected] o.v.v. Schildmeer. De foto’s die meedingen wil de organisatie vaker gebruiken in folders en op social media. Een deskundige jury, bestaande uit onder meer natuur- en cultuurfotograaf Wilco van der Laan, beoordeelt welke foto wint. De winnaar krijgt zijn foto op een taart. De uitslag met de winnende foto wordt in deze krant gepubliceerd.

De ’Dag van het Schildmeer’ is op zondag 23 juni van 13.00 tot 17.00 uur. Er zijn diverse parkeerterreinen en de entree is gratis. Voor meer informatie zie www.ontdekmiddengroningen.nl/schildmeer.