Met de tweede editie van het midzomernachtfestival staat er weer een geweldig evenement op de agenda in Sidde­buren. Dit jaar voor het eerst een tweedaags programma met een aantal nieuwe activiteiten.

Op vrijdagavond 30 juni start het midzomernachtfeest met plaatselijke DJ’s die hun eigen muziek laten horen in de grote feesttent. Om ongeveer 19.30 uur zal de feesttent open gaan en kan een ieder die dat wil uit zijn dak gaan op misschien wel de eigen muziekstijl van een nieuwe Tiësto. Omstreeks 21.30 uur zal de moderne allround band Face to Face het feest verder vergroten. Face to Face is al vanaf 1993 een begrip in Noord Nederland. Door het brede repertoire en het grote enthousiasme weten de ervaren muzikanten van ieder optreden een groot feest te maken. De toegang is deze avond gratis.

Op zaterdag 1 juli staat de eerste editie van de zomermarkt op het programma. Vanaf 10.00 uur zal het afgesloten terrein tussen de Hoofdweg en de Reint Dijkema­straat fungeren als een grote openlucht marktplaats met kramen van marktkooplui uit zowel Siddeburen als de regio. Van oliebollen tot schoenen en van brocante tot magneetsieraden is het ruime aanbod. Standhouders kunnen zich nog aanmelden via [email protected] Op de markt zullen de Pauwergirls de hele dag aanwezig zijn. Met een radio op wielen én accu zijn de Pauwergirls mobiel. Ze kunnen binnen spelen, maar ook buiten en zullen verzoeknummers spelen om de sfeer en de gezelligheid te verhogen. Op de markt is er een speciale plek ingeruimd voor de roofvogels van Beate Perdok waar iedereen deze prachtige dieren eens rustig kan bekijken, aaien en er mee op de foto kan gaan. Met name oehoe’s, uilen en valken zullen te bewonderen zijn. Verder is er een springkussen voor de kinderen en een draaimolen. De markt duurt tot 16.00 uur.

Vanaf 17.00 uur kunnen de deelnemers voor de eerste editie Open Kampioenschap Beer Pong Siddeburen zich inschrijven in de tent. Omstreeks 18.00 uur start dit populaire spel met bekertjes en een bal. Wie beheerst de meeste behendigheid om ook na het nuttigen van de inhoud van de (plastic) bekers door te stoten naar de eerste plaats? Voor de mooie (geld)prijzen is dat zeker de moeite waard. Er kunnen maximaal 50 teams (2 personen) meedoen, het inschrijfgeld is 15 euro per persoon. Het kampioenschap is vrij toegankelijk en duurt tot maximaal 01.00 uur.