Voorpagina Siddeburen Uitdagend project Goud Grunn op Rutger Kopland School

Uitdagend project Goud Grunn op Rutger Kopland School

Met het project Goud Grunn wilde de Rutger Kopland School in Siddeburen haar leerlingen uitdagen om na te denken over hun toekomst in deze regio. Dit temeer, omdat gaswinning en de gevolgen ervan een maatschappelijk probleem zijn geworden waar veel mensen mee te maken hebben. Maar er liggen gewoon ook veel kansen in de regio, bijvoorbeeld als het gaat om bouwen, duurzaamheid, levensloopbestendig wonen en energietransitie. De leerlingen daar bewust van maken is het belangrijkste doel van Goud Grunn.

EPI-kenniscentrum staat voor kennisdeling in deze regio, onder meer op het gebied van bouwen, veiligheid, innovatie en vakmanschap. Goud Grunn betrekt de leerlingen bij de regio die te maken heeft met vele ontwikkelingen. Hierbij staat de vraag “Hoe wil ik dat mijn dorp of stad eruit ziet over tien tot twintig jaar?” centraal. De scholieren worden via lessen uitgedaagd hierover na te denken, waardoor ze zich bewust worden van hun directe leefomgeving en actuele technische en maatschappelijk-sociale uitdagingen. Ze worden uitgedaagd positieve kwaliteiten van leefomgeving te benoemen en te onderzoeken en gestimuleerd om mee te denken over de toekomst van de regio.

Namens het gemeentebestuur kwam wethouder Peter Verschuren, samen met projectleider Joke van der Tuin van EPI-kenniscentrum, afgelopen donderdag een kijkje nemen in de klas. Naast de Rutger Kopland School doen 4 andere scholen mee aan dit project, in totaal denken bijna 500 scholieren na over hun toekomst. Uiteindelijk bepaalt een jury welk werkstuk het beste is en die klas wint een geldbedrag, te besteden aan een uitstapje. De ideeën van de leerlingen worden zoveel mogelijk gedeeld met bestuurders, zodat zij die kunnen meenemen in hun plannen.

Laatste nieuws

Overdracht kerk en verenigingsgebouw in Kolham naar SOGK

Op vrijdag 20 november jl. was het zover. Na een periode van voorbereiden droeg de Protestantse Gemeente...

Harkstede in rep en roer in Sinterklaastijd

Het mysterie van de gestolen chocoladeletters van Sinterklaas heeft Harkstede een week lang in de ban gehouden....

’Boombommetjes’ uitgedeeld in Voedselpark Slochteren

De afgelopen twee jaar legden ‘The Pollinators’ bij Amsterdam en Rotterdam in festivalsetting samen met de bezoekers...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u