Schildwolde Ultieme natuurbeleving in ’t Roegwold

Ultieme natuurbeleving in ’t Roegwold

Het is de ultieme natuurbeleving van dit moment, de spreeuwenwolk in ’t Roegwold. Dit natuurfenomeen is een lust voor het oog en het oor. Een reusachtig organisme, bestaand uit duizenden spreeuwen komt elke dag even tot leven vanaf een half uur voor zonsondergang. Fotograaf Wilco van der Laan aanschouwde deze natuurbelevenis en doet verslag: ”De spreeuwen vliegen eerst in afzonderlijke groepen, waarbij er telkens van alle kanten kleine groepjes bijkomen om samen een gigantische eenheid te vormen.

Ze blijven aanvankelijk vrij langzaam en uitgerekt heen en weer vliegen. Maar, wanneer er één of meerdere roofvogels aan het spel mee gaan doen, barst het pas echt los en veranderd de zwerm in een indrukwekkende kolkende en bruisende rivier die constant van vorm verandert. De havik of sperwer die dacht hier een lekker hapje te kunnen pakken trekt vaak aan het kortste eind en druipt gedesillusioneerd weer af. Het is een gratis natuur drive-in-show met zoveel kunst en vliegwerk die de toeschouwers met open mond laat genieten. Zo vergeten velen wellicht even de problemen van deze moeilijke tijd.”  

Laatste nieuws

Activiteiten rond MFC Siddeburen

De bibliotheek in Siddeburen is verhuisd naar het MFC Siddeburen. Met een aantal activiteiten wordt daar de komende...

Innovatieve producten voor gezondheidsbevordering bij Mier fysiotherapie

Sinds kort beschikt Mier fysiotherapie in Harkstede over een tweetal nieuwe innovatieve producten voor gezondheidsbevordering. Het betreft...

Zwerfafval opruimactie in Harkstede door ruim 30 vrijwilligers

Normaal gesproken wordt in Harkstede altijd in het voorjaar een zwerfafval opruimactie gehouden. Dat kon dit jaar...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u