Unieke aardbevingsbestendige woning in Overschild krijgt vorm

Laatste nieuws

Wie vorige week de Kanaalweg in Overschild inreed, zag tegenover molen Windlust alleen een fundering liggen. Een week later zijn de muren te ontwaren van een uniek gebouw. Hero en Silvia van Maar hebben er namelijk voor gekozen om hun nieuwe huis aardbevingsbestendig te laten bouwen door de firma RO-Home uit Apeldoorn.

Acht Roemeense bouwvakkers, volgens Hero ware kunstenaars, zijn in de weer met de opbouw van de nieuwe woning. Deze wordt gebouwd volgens de traditionele bouwmethode ‘houtstapelbouw’, waarbij de bovenverdieping in ‘houtskeletbouw’ wordt opgebouwd. De woning is in Roemenië vervaardigd met grote ronde balken (geschilde boomstammen), vervolgens weer afgebroken en wordt in Overschild als een soort puzzel weer opgebouwd.

De trap wordt ter plaatse volledig passend gemaakt, vandaar ook dat Hero de Roemeense mannen als kunstenaars betitelt. Belangrijk om nog te benoemen is de duurzaamheid van het geheel, voor iedere gekapte boom worden namelijk twee nieuwe bomen geplant. De planning is dat eind volgende week het dak geplaatst wordt. Hero en Silvia verwachten medio juli hun nieuwe woning te betrekken.  

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30