In het Kielzog theater in Hoogezand voerde de 12-jarige Edith Holscher, samen met haar broertje en vriendinnen, afgelopen weekend haar zelfgeschreven musical “Een brief aan de NAM” op. In deze musical laat Edith zien en voelen hoe het is voor een kind om op te groeien in het aardbevingsgebied. In haar brief schrijft ze dat het niet eerlijk is wat er in Groningen gebeurt en dat als iemand iets stuk maakt ook moet betalen voor de reparatie.

In haar brief nodigt ze de directeur van de NAM, minister Wiebes, premier Rutte en alle anderen uit om op de eerste rij van de musical te komen zitten, zodat ze wel moeten luisteren naar wat de kinderen te zeggen hebben. Van het begin tot het einde, want het is onbeleefd om tijdens een voorstelling op te staan en weg te lopen. De genoemde genodigden gingen niet op de uitnodiging in. De zaal zat echter wel vol, onder de aanwezigen zaten zeker ook een aantal prominenten; zo trad burgemeester Adriaan Hoogendoorn zelfs als gastheer op.

Verder waren ook de bekende gezichten te ontwaren van Henk Krol, fractievoorzitter van 50PLUS, gedeputeerde Henk Staghouwer en was ook Kinderombudsman Margrite Kalverboer aanwezig. Van Ediths musical wordt bovendien een ‘Doe-het-nu-zelf-musical’-pakket gemaakt, welke in september beschikbaar gesteld wordt aan alle basisscholen in het aardbevingsgebied. Op deze manier kunnen alle kinderen zich uitspreken over de gevolgen van de gaswinning.