Vele sportteams uit onze regio mochten het afgelopen weekend of het weekend daarvoor een feest vieren. De JO17 van VV Siddeburen wist afgelopen zaterdag na een 7-2 overwinning tegen NEC Delfzijl het kampioenschap te behalen in de tweede klasse. Het gemengde zaterdagteam van TC Wijchgelsheim uit Schildwolde is eveneens afgelopen zaterdag kampioen geworden en promoveert naar de hoofdklasse.

Op de foto  v.l.n.r.: Annemarie Koning, Paul Wüst, Jan Geert Wind, Marc-Jan Oldenbandringh, Janet Mooi, Linda Hulsebos, Marijke Koning en vaste supporter hond Jackson. Het team JO15-2 van de voetbalvereniging Harkstede werd op 25 mei voorjaarskampioen, nadat het team eerder in het seizoen ook al najaarskampioen was geworden. De JO11 van VV Meedhuizen wist op 25 mei met 11-0 te winnen van Omlandia JO11 en moest tot 30 mei op de uitslag van concurrent Heiligerlee wachten.

Die uitslag viel in het voordeel uit van Meedhuizen, zodat het kampioenschap alsnog een feit was en uitgebreid werd gevierd. Het damesteam van SGV wist vrijdag 24 mei voor de derde keer, sinds de start van dit team in 2016/2017, een kampioenschap binnen te halen. In Farmsum volstonden twee overwinningen en een gelijkspel om wederom de titel te behalen. Na afloop werd dit kampioenschap uitbundig gevierd op het eigen sportpark ‘Onder de Juffer’.