Verstevigingsprogramma Edsersheerd binnenkort van start

Aanbevolen

Kindcentrum Slochterveldweg in gebruik genomen

Vorig jaar mei gaf wethouder Erik Drenth het startsein voor de bouw van het nieuwe kindcentrum aan...

’Wolde City’ in Schildwolde sluit na 25 jaar de deuren

Vorige week woensdag nam Schildwolde afscheid van Yin Ping en Shun Ren Hu. Het echtpaar verhuisde afgelopen...

’Aan tafel in Kolham’ wederom druk bezocht

Zondag 23 februari werd in dorpshuis ’t Mainschoar in Kolham de activiteit ’Aan tafel in Kolham’ weer...

Bij Edsersheerd aan de Stichtinglaan in Slochteren staan een groot aantal veranderingen op til. Dit mede door het aardbevingsbestendig maken van het gebouw. Dit heeft onder andere tot gevolg dat de partyschuur voor langere tijd niet gebruikt kan worden voor vergaderingen, feesten en activiteiten. Ook voor het zorgproject, dat buiten het verstevigingsprogramma valt, gaat in de loop van dit jaar het één en ander veranderen.

Partyschuur

Sinds zo’n 1,5 jaar organiseert Edsersheerd het zogenaamde ”Samen eten’. Iedere drie weken, op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur, eten ongeveer 30 tot 40 mensen uit Slochteren en Schildwolde samen een eenvoudige driegangen avondmaaltijd met als doel gezelligheid, het samen zijn en verbinden. Dit heeft zeker geen commerciële inslag, want door bijdragen van de gemeente en Edsersheerd is de bijdrage voor de deelnemers be­perkt tot 6 euro. Ook de inzet van vrijwilligers hierbij zorgt ervoor dat dit een laagdrempelige activiteit is.

Door het verstevigingsprogramma van Edsersheerd is er de komende tijd geen plaats voor dit project in de partyschuur. Op donderdag 30 januari is het ’Samen eten’ voorlopig voor de laatste keer in Edsersheerd. Er is echter een oplossing gevonden om dit project door te laten gaan, want vanaf donderdag 20 februari a.s. wordt deze activiteit verplaatst naar ’De Kandelaar’ achter de Kandelaarkerk in Schildwolde. Bij het ’Samen eten’ is iedereen die mee wil eten van harte welkom.

Vanaf februari is de Partyschuur eveneens gesloten voor het houden van vergaderingen, feestjes en andere activiteiten.

Versteviging gebouwen

Het versterken van het woongedeelte van Edsersheerd wordt naar alle waarschijnlijkheid halverwege dit jaar gestart. Er wordt momenteel hard gewerkt om alle voorbereidingen te treffen. Er worden nog gesprekken gevoerd met de Nationaal Coördinator Groningen en wordt het bestek geschreven door een ingenieursbureau. Naar verwachting zal de versterkingsoperatie zo’n 30 weken in beslag nemen.

In ieder geval moeten het dak en de vloeren van het gebouw worden verstevigd. Voor de muren is nog geen duidelijkheid verkregen. Er wordt van voor naar achter gewerkt, hetgeen betekent dat de partyschuur als laatste wordt aangepakt. Die kan tijdens de verbouwing dienen als keuken en opvang voor de 18 bewoners van Edsersheerd. Want dat wordt een belangrijke doelstelling tijdens de forse ingreep: de overlast voor de bewoners tot een minimum te beperken.

Project dagbesteding

Sinds 2012 begeleidt Edsersheerd een zorgproject waaraan op dit moment zo’n 17 mensen deelnemen, onder de naam Stichting Spectraheerd. Het gaat hierbij om mensen met en zonder indicatie voor dagbesteding, een aantal zijn aangemeld via het sociaal team van de gemeente en ook een aantal bewoners van Edsersheerd neemt hieraan deel. De werkzaamheden bestaan grotendeels uit tuinonderhoud van ouderen c.q. inwoners van de gemeente die geen hovenier kunnen betalen.

Projecten die deze dagbesteders doen zijn onder meer het zwembad in Slochteren en het dorpshuis in Overschild. Het project heeft als doel om mensen te begeleiden naar reguliere arbeid. Momenteel wordt met deze groep gewerkt om het aantal werkzaamheden uit te breiden met o.a. houtbewerking, lassen, opknappen meubels en creatieve dagbesteding. Tot slot wordt momenteel ge­werkt aan de verplaatsing van de dagbesteding naar een nieuwe locatie, om de zorgfunctie weg te halen bij de woonfunctie, waarvoor Edsersheerd eigenlijk is bedoeld: het opvangen van mannen die hulp nodig hebben om hun leven weer op de rails te krijgen.

Laatste Nieuws

Kindcentrum Slochterveldweg in gebruik genomen

Vorig jaar mei gaf wethouder Erik Drenth het startsein voor de bouw van het nieuwe kindcentrum aan...

’Wolde City’ in Schildwolde sluit na 25 jaar de deuren

Vorige week woensdag nam Schildwolde afscheid van Yin Ping en Shun Ren Hu. Het echtpaar verhuisde afgelopen maandag, na bijna 25 jaar...

’Aan tafel in Kolham’ wederom druk bezocht

Zondag 23 februari werd in dorpshuis ’t Mainschoar in Kolham de activiteit ’Aan tafel in Kolham’ weer heel druk bezocht door in...

Meer dan 100 kinderen namen deel aan kinderklautermiddag

Dorpsbelangen Siddeburen vooruit kijkt terug op een succesvolle eerste kinderklautermiddag. Op zaterdag 22 februari jl. waren er meer dan 100 kinderen aanwezig...

Eerste senioren café in Hellum vorige week gehouden

Op donderdag 20 februari ging voor het eerst het senioren café Hellum van start. 20 deelnemers van 60 tot 94 jaar uit...
- Advertisement -

Meer zoals dit

X