Vios vierde 50-jarig jubileum

0
245

Afgelopen zaterdag heeft volleybalvereniging Vios/Kolham na maanden van voorbereiding haar 50-jarig jubileum gevierd in en rond de eigen Duurswoldhal. Afgelopen januari bestond de club precies 50 jaar en dat werd gevierd met een receptie na een thuisronde van de huidige teams. Deze avond was een mooie voorbode voor de grote jubileumdag van ’Vooruitgang is ons streven’, waar Vios voor staat. Zaterdag 9 juni begon met een ochtendprogramma voor de jongste jeugd van de vereniging die allerlei leuke volleybal gerelateerde spelletjes hebben gespeeld zoals handdoekvolleybal en blindvolleybal.

Verder konden de kinderen hun kunsten vertonen bij de aanwezige Nevobo clinic, waar ze o.a. konden meten hoe hard ze een bal konden slaan. Als afsluiter kregen de kinderen een lekker bakje patat en een heerlijk ijsje. Na de lunch waren de oudste jeugd en senioren aan de beurt om hun kunsten te vertonen bij de spelletjes. Het mooie weer was ideaal, want er kwam bij veel spellen water aan te pas. De middag werd afgesloten met een heerlijke barbecue, verzorgd door de kantine van de sporthal. Na de barbecue was het tijd voor de surprise act van de dag: Djoeke en Wietske vermaakten het publiek onder een stralende zon. De dames gaven een hilarische act weg als ’levende jukebox’ waarbij het publiek regelmatig ook in actie moest komen.

De climax van de dag was het feest in de sporthal waarbij DJ Sebastiaan en Diep Triest de zaal in vuur en vlam zette met afwisselend oude meezingers en hits van nu. Een geweldige dag voor Vios en iedereen die zich ooit heeft ingezet voor de vereniging.