Voedselpark Slochteren kan met donaties rolstoelpad aanleggen

Laatste nieuws

De afgelopen week was een heel mooie week voor Voedselpark Slochteren. Bestuur en vrijwilligers zouden heel graag een feestje willen vieren. Helaas kan dat niet in deze coronaperiode. Wat is de reden dat men graag een feestje had willen vieren? Een grote wens is het aanleggen van een rolstoelpad in het park aan de Stichtinglaan in Sloch­teren, zodat het park ook voor mensen met een fysieke beperking een ontmoetingsplek kan worden waar men rustig kan genieten van de natuur.

Meehelpen zou dan ook kunnen door het aanleggen van verhoogde moestuinbedden. Het aanleggen van een rolstoelpad kan niet door vrijwilligers worden gedaan. Dat moet worden gedaan door een deskundig bedrijf. Daar is veel geld voor nodig en daarom werd bij verschillende fondsen aangeklopt. Dit leverde soms teleurstellingen op, maar de afgelopen week was er echt reden voor een feestje.

Eerst kreeg het bestuur het bericht dat  het Postcode Loterij Buurtfonds de aanvraag met 5.000,- euro honoreert en een paar dagen later deelde het fonds van de ANWB mee dat ook dit fonds 5.000,- euro beschikbaar stelt. Dat betekent dat het rolstoelpad kan worden aangelegd. Tegelijkertijd zal dan een composttoilet, ook toegankelijk voor minder validen, gerealiseerd worden. Dit prachtige nieuws betekent niet dat het pad er binnenkort ligt. Er moeten eerst nog heel veel voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd door de vrijwilligers.

Wilt u het bestuur helpen? Dat zou heel mooi zijn. Stuur dan een mailtje naar: [email protected]

Op www.voedselparkslochteren.nl kunt u zien waar momenteel aan gewerkt wordt en wat er al is gerealiseerd.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30
1500+ abonnees