Voedselpark Slochteren ontvangt 350 planten van De Keukentuin

Tijdens een bezoekje aan De Keukentuin in Zuidbroek vertelde Voedselpark-vrijwilliger Noortje Isphording over ongewenste bezoekers in het Voedselpark aan de Stichtinglaan in Slochteren. Deze ongewenste bezoekers waren slakken, die graag de bladeren van bladplanten eten en enorme gaten achterlieten in het gewas.

Marcel en Jeanette Douma gaven na het horen van dit verhaal aan dat zij graag wilden helpen. In 2000 verhuisde het echtpaar met hun 4 kinderen vanuit het Westland naar het hoge noorden en vonden ze hun plekje in Zuidbroek, tussen het oude en nieuwe Winschoterdiep.

Na hun kindertijd hoofdzakelijk op en in de Westlandse kassen te hebben doorgebracht, onafhankelijk van elkaar, kozen ze voor werkzaamheden buiten het tuinder bestaan. De ouders van Jeanette, regulier sla- en komkommerteler, gaven haar het advies: trouw nooit met een tuinder en wordt nooit tuinder.

Toen de uitdaging bij beiden weg was op het werk en de hobby steeds meer begon te lijken op werken, was de keuze echter snel gemaakt: we worden tuinder. Niet zomaar, maar biologisch tuinder en dan ook nog van kruidenplanten. Na ruim twee decennia stoppen ze nu met De Keukentuin en verhuizen ze binnenkort naar Noordbroek. Vanuit hun nieuwe adres beginnen ze met De Keukentuin on tour en is

het de bedoeling dat ze hun producten op markten gaan verkopen. Door deze verhuizing kon het zo zijn dat er ruim 350 planten aan Voedselpark Slochteren geschonken konden worden. Zodoende werd er afgelopen vrijdag een start gemaakt met het poten van onder andere stokbonen. Binnenkort kunnen de scholen in de omgeving een uitnodiging verwachten om te helpen bij het poten van de planten. Extra vrijwilligers kunnen zich altijd aanmelden bij Voedselpark Slochteren en zijn meer dan welkom.

Laatste nieuws