Hellum Volleybaltoernooi in Hellum opnieuw een tweedaags evenement

Volleybaltoernooi in Hellum opnieuw een tweedaags evenement

Stichting Aigenwies Hellum organiseert dit jaar voor de 21e keer het recreatieve volleybaltoernooi in Hellum dat al jaren zo succesvol is. Na de editie van 2017 had het bestuur van de stichting even overwogen om te stoppen met de organisatie van het jaarlijkse evenement, maar kwam daar in het voorjaar van 2018 toch op terug. Er vond vorig jaar wel een belangrijke wijziging plaats.

De eerste poulewedstrijden op woensdagavond werden geschrapt en daarmee werd het toernooi een tweedaags evenement op vrijdagavond en zaterdagmiddag, waarbij alle deelnemende teams na de poulewedstrijden op vrijdagavond (ongeacht de prestaties) ook op zaterdag terug mogen komen om te volleyballen.

Deze formule is het bestuur goed bevallen en werd ook door de deelnemende teams gewaardeerd en daarom wordt het toernooi dit jaar opnieuw in twee dagen afgewerkt en wel op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli.

Voorzitter Jan Wolf van Stichting Aigenwies kijkt voldaan terug op de editie van vorig jaar, maar kijkt ook graag vooruit: ”We hebben erg veel positieve reacties gehad over onze nieuwe opzet van vorig jaar en daarom was het voor ons erg gemakkelijk om dat dit jaar opnieuw zo te doen. We hopen natuurlijk ook dit jaar weer op een leuk en sportief volleybaltoernooi, dat voor iedereen toegankelijk moet zijn.

De laagdrempeligheid staat bij ons bestuur hoog in het vaandel. In de oude opzet werd de woensdag- en de vrijdagavond nogal eens gezien als een afvalrace. Als je als team minder presteerde mocht je op zaterdag niet meer mee doen. Dan is nu verleden tijd. Wel zijn de uitslagen van vrijdagavond bepalend of je zaterdag in de winnaarspoule of verliezerspoule verder speelt. Er moet tenslotte wel een winnaar zijn van het toernooi.”

Net als voorgaande edities kent het toernooi wel een maximum aantal deelnemende teams van 50. Wolf: ”Dat aantal halen we eigenlijk bijna altijd, vorig jaar waren er 48 teams. Maar 50 blijft het maximum, want we kunnen niet meer dan 10 speelvelden realiseren. En op vrijdagavond langer doorspelen is ook geen optie, want dan is het al donker. Teams die nog mee willen doen adviseer ik om niet te lang te wachten, want het aantal aanmeldingen ligt op dit moment al ruim boven de veertig.”

Naast het sportieve deel heeft het bestuur ook weer voor een muzikaal programma gezorgd in de feesttent. Op vrijdagavond is er na het volleyballen een Summerparty met DJ Steven en op zaterdagavond vanaf 21.00 uur wordt het tweedaagse evenement muzikaal afgesloten met een Regio FM Drive-in show met DJ Denniz. Beide avonden is de toegang gratis.

Inschrijven voor het recreatieve volleybaltoernooi in Hellum kan nog tot 15 mei a.s. via www.aigenwies.nl. De loting voor het toernooi wordt gehouden op zaterdag 25 mei. Op de website staat ook alle overige informatie over het evenement. Voor alle nieuwtjes kunt u eveneens terecht op de facebookpagina van Stichting Aigenwies.

Laatste nieuws

MFC Houtstek Slochteren werd verrast met een donatie

Het bestuur van MFC Houtstek werd de afgelopen week blij verrast met een donatie van 20.000 euro van...

Zonovergoten tweede rondje Art Carrousel

Er was afgelopen zondag veel plezier en vermaak rondom De Ent in Hellum tijdens de tweede editie...

Museum ’40-’45 organiseert een drietal open dagen

Afgelopen zaterdag hield Museum ’40-’45 aan de W.A. Scholtenlaan in Kolham een Open Dag. Chris Scholtens (68)...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u

X