In het dorp Siddeburen wordt momenteel door de diverse verenigingen de laatste hand gelegd aan de komende Licht en Klankweek, die gehouden wordt van vrijdag 29 september tot en met zaterdag 7 oktober. Op woensdag 20 september verschijnt een speciale Licht en Klankweek­krant met daarin alle activiteiten van de komende feestweek.

Klank en Demodag

De verschillende samenwerkende verenigingen in Siddeburen hebben het programma voor de Klank en Demodag op zaterdag 7 oktober weer vrijwel rond. Diverse orkesten en orkestjes zullen een muzikaal lint vormen en op verschillende locaties in Siddeburen mini concerten verzorgen. Tijdens de Licht en Klankweek zullen er bij de ondernemers in Siddeburen programmaboekjes verkrijgbaar zijn waarin alle tijden en locaties vermeld staan, zodat het voor alle bezoekers die middag duidelijk is waar men iets kan zien en horen. Het programma begint omstreeks 13.00 uur en zal tot ongeveer 17.00 uur duren, waarna alle deelnemende korpsen aan zullen sluiten voor het defilé door het dorp incl. oldtimers en majorettes. De deelnemende korpsen zijn: Concordia, In Corpore, Volharding (Ten Boer), Millrose Jazzband, Laif, Batatuke + danseressen.

Geen traditionele rondrit

In tegenstelling tot voorgaande jaren is er een einde gekomen aan een jarenlange traditie, namelijk de rondrit met bewoners van het Ufkenshuis door het dorp op dinsdagavond tijdens de Licht en Klankweek, ook wel de waxinelichtjesavond genoemd. De belangrijkste reden hiervoor is dat de bewoners van het Ufkenshuis dit leuke uitje als erg belastend zijn gaan ervaren, mede doordat de gemiddelde leeftijd erg hoog is geworden de laatste jaren. De laatste jaren gingen de meeste bewoners bij terugkomst direct naar hun kamer, omdat ze te vermoeid waren om de avond nog even met muziek en een drankje af te sluiten. Inclusief een pauzemoment met een hapje en drankje op de Leeuwerikhoogte, waren de bewoners dan maximaal 1,5 uur onderweg geweest.

In overleg met het Ufkenshuis heeft Vereniging Dorpsbelangen ”Siddeburen Vooruit” nu besloten de bewoners een gezellige avond aan te bieden in het Ufkenshuis zelf. Met medewerking van het zangduo Djoeke en Wietske is iedereen welkom op dinsdagavond 3 oktober vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur.