Siddeburen Voorbereidingen realisatie MFC Siddeburen in volle gang

Voorbereidingen realisatie MFC Siddeburen in volle gang

Na intensief en tijdrovend onderzoek heeft de inmiddels opgerichte Stichting MFC Siddeburen een akkoord bereikt met de Nationaal Coördinator Groningen omtrent versteviging en herbestemming van de kerkelijke gebouwen van de Protestantse kerk aan de Oudeweg in Siddeburen. Het kerkgebouw zal worden versterkt met behoud van cultureel erfgoed. Het gebouw Rehoboth zal plaatsmaken voor nieuwbouw.

Duidelijkheid over dit akkoord was voor de stichting noodzakelijk om de onzekerheid rond fondsenwerving en planning van de realisatie weg te nemen. De projectgroep MFC Siddeburen kan nu voluit aan de slag met de afronding van fondsenwerving en de definitieve planning van de realisatie.

Inmiddels is een bouwteam gevormd met Fledderman Bouw, dat na een selectieprocedure samen met de stichting de (ver)bouw gaat voorbereiden. Verder is er binnenkort overleg met alle gebruikers over de nodige tijdelijke voorzieningen en de inrichting van het MFC. Om de financiële kant af te ronden is er momenteel overleg met een aantal fondsen voor het dichten van de begroting. Naast de toezegging van de Nationaal Coördinator Groningen, zijn er al bijdragen gedaan door de gemeente Midden-Groningen, de provincie Groningen en het Loket Leefbaarheid.

De inwoners van Siddeburen kunnen ook een steentje bijdragen, zowel financieel als door inzet bij de realisatie. Een werkgroep binnen de stichting pakt de komende maanden de communicatie op over de voortgang en aanpak. Met daarin onder andere het plan omtrent het plein voor de gebouwen, dat samen met de gemeente Midden-Groningen en de provincie Groningen ontwikkeld wordt.

De pas benoemde OV-hub (bushalte Kerklaan) met de daarbij behorende voorzieningen wordt dan gecombineerd met de mogelijkheden van het MFC. En wellicht nog een aantal voorzieningen die vanuit de bevolking van Siddeburen gezien worden als welkome aanvulling in het straatbeeld. De stichting is te bereiken via het mailadres [email protected]

Laatste nieuws

MFC Houtstek Slochteren werd verrast met een donatie

Het bestuur van MFC Houtstek werd de afgelopen week blij verrast met een donatie van 20.000 euro van...

Zonovergoten tweede rondje Art Carrousel

Er was afgelopen zondag veel plezier en vermaak rondom De Ent in Hellum tijdens de tweede editie...

Museum ’40-’45 organiseert een drietal open dagen

Afgelopen zaterdag hield Museum ’40-’45 aan de W.A. Scholtenlaan in Kolham een Open Dag. Chris Scholtens (68)...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u

X