spot_img

Vrijwilligers hebben bomen geplant in Voedselpark Slochteren

Laatste nieuws

Aan de Stichtinglaan in Slochteren wordt hard gewerkt om het Voedselpark in te richten. Vorige week woensdag zouden leerlingen van de basisscholen uit de omgeving tijdens de Nationale Boomfeestdag helpen met de aanplant van zo’n 50 bomen. Deze Nationale Boomfeestdag werd echter geannuleerd vanwege het coronavirus en het kabinetsbesluit hierover.

Aangezien de bomen wel de grond in moesten, gingen de vrijwilligers van het Voedselpark Slochteren zelf aan de slag. Het park bestaat nu naast de moestuin, die het afgelopen jaar al mooie resultaten heeft opgeleverd, ook uit een voedselbosgedeelte. Er zijn verschillende bomen geplant, zoals lotus-, kastanje-, peren-, appel-, kaki- en mispelbomen. De realisatie van het Voedselpark wordt financieel mogelijk gemaakt door subsidies, sponsoring en donaties.

Een hele mooie meevaller had de Stichting door het winnen van 1.500 euro in de provinciale wedstrijd van ‘Kern met pit’. Als provinciale winnaar dingt het project nu mee voor de landelijke uitverkiezing. Stemmen op Voedselpark Slochteren kan, tot en met vandaag (woensdag 25 maart), op www.kernmetpit.nl.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30