Home Slochteren Vrijwilligers hebben bomen geplant in Voedselpark Slochteren

Vrijwilligers hebben bomen geplant in Voedselpark Slochteren

Aan de Stichtinglaan in Slochteren wordt hard gewerkt om het Voedselpark in te richten. Vorige week woensdag zouden leerlingen van de basisscholen uit de omgeving tijdens de Nationale Boomfeestdag helpen met de aanplant van zo’n 50 bomen. Deze Nationale Boomfeestdag werd echter geannuleerd vanwege het coronavirus en het kabinetsbesluit hierover.

Aangezien de bomen wel de grond in moesten, gingen de vrijwilligers van het Voedselpark Slochteren zelf aan de slag. Het park bestaat nu naast de moestuin, die het afgelopen jaar al mooie resultaten heeft opgeleverd, ook uit een voedselbosgedeelte. Er zijn verschillende bomen geplant, zoals lotus-, kastanje-, peren-, appel-, kaki- en mispelbomen. De realisatie van het Voedselpark wordt financieel mogelijk gemaakt door subsidies, sponsoring en donaties.

Een hele mooie meevaller had de Stichting door het winnen van 1.500 euro in de provinciale wedstrijd van ‘Kern met pit’. Als provinciale winnaar dingt het project nu mee voor de landelijke uitverkiezing. Stemmen op Voedselpark Slochteren kan, tot en met vandaag (woensdag 25 maart), op www.kernmetpit.nl.

Laatste nieuws

Brand in vrouwenpaviljoen Salem in Wagenborgen herdacht

Zaterdag 24 oktober 1970 staat bij veel mensen nog in het archief als de dag van gisteren:...

Charlotte Doddema uit Noordbroek verkozen tot Sporttalent van 2019

Afgelopen vrijdag werden de winnaars van de Sportverkiezing Midden-Groningen 2019 via een livestream bekendgemaakt. De sportverkiezing zou...

Wethouder Boersma reikte prijzen uit van fotowedstrijd

Op zaterdag 5 september organiseerde het Voedselpark Slochteren een Doe-Dag. Bezoekers konden deelnemen aan verschillende activiteiten. Zo...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u