Vrijwilligers in aantal dorpen actief tijdens NLdoet

Laatste nieuws

HARKSTEDE

Vrijdag 15 maart staken vrijwilligers, in het kader van de vrijwiligersdag NLdoet van het Oranje Fonds, flink de handen uit de mouwen in Harkstede. Bij VV Harkstede werden opberghokken schoongemaakt, opgeruimd en van nieuwe opbergsystemen voorzien. De uitstortbak werd vervangen en verplaatst. Vrijwilligers in de Pluktuin trotseerden het gure weer. Zij voerden diverse reparaties uit en legden een nieuwe extra tuinbak aan, waar bloemen in geteeld gaan worden. Tussen de middag genoten beide vrijwilligersteams gezamenlijk van een heerlijke lunch bij Cosis Ons Hertenkamp.

SIDDEBUREN

Op zaterdag 16 maart organiseerde Cosis Woongemeenschap De Deel in Siddeburen, samen met het Oranje Fonds, een NLdoet klusdag. De cliënten van de woongemeenschap hadden het idee opgevat om middels een klusdag de tuin en de fietsenschuur van een onderhoudsbeurt te voorzien. Samen met de begeleiding van de woongemeenschap hebben zij de plannen uiteen gezet en actief geflyerd in de buurt en zo wijkgenoten geënthousiasmeerd om deel te nemen aan de klusdag. Dit resulteerde in een groot aantal vrijwilligers naast de vaste vrijwilligers die bij de woongemeenschap betrokken zijn. Van 10.00 tot 14.00 uur is er door jong en oud flink gewerkt rondom de woongemeenschap. In de keuken werd ondertussen een heerlijke lunch klaargemaakt door cliënten en vrijwilligers, zodat ook voor de inwendige mens werd gezorgd. Het was een gezellige en waardevolle dag waarin verbindingen gemaakt werden tussen de cliënten en wijkgenoten en waarbij de regen op de koop toe werd genomen.

NOORDBROEK

Vrijdagmiddag 15 maart organiseerde de Zonnebloemafdeling Noord- en Zuid­broek voor een 16-tal gasten in het kader van NLdoet een verwenmiddag in het verzorgingstehuis Gockingaheem in Noordbroek. De verwenmiddag bestond uit verschillende behandelingen op het gebied van gezichts-, huid-, nagel- en voetverzorging. Geholpen door vrijwilligers en onder het genot van een kopje koffie of thee met daarbij een plakje cake konden de dames en heren die hiervoor waren uitgenodigd plaatsnemen in een stoel in de behandelkamer en ondergingen ze de door henzelf gekozen behandeling. De behandelingen hadden hun uitwerking want de crèmes, de nagellak en de voetbaden zorgden er voor dat alle gasten voldaan huiswaarts keerden.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30
1500+ abonnees