Vrijwilligers verdienen waardering in Slochteren

Laatste nieuws

In de gemeente Slochteren is de inschrijving voor het ’Compliment voor onze lokale helden’ (kortweg: Lokaal Compliment) weer gestart. De Complimenten zijn een financiële ondersteuning aan inspirerende en/of opvallende vrijwilligersprojecten en/of -organisaties. De Rabobank reikt in onze gemeente in totaal € 2.750,- aan prijzengeld uit. Ook worden de Vrijwilliger van het Jaar en de Jonge Vrijwilliger van het Jaar gekozen.

De uitreiking van de vrijwilligersprijzen wordt traditioneel in november georganiseerd. Namens de Rabobank en de gemeente Slochteren worden dan de Lokale Complimenten van 2015 uitgereikt en de Vrijwilliger van het Jaar en de Jonge Vrijwilliger van het Jaar benoemd. De genomineerden krijgen een feestelijke avond aangeboden waar tot slot de winnaars bekend worden gemaakt tijdens een spannende uitreiking van de prijzen door burgemeester Geert-Jan ten Brink. Het Lokaal Compliment bestaat uit drie prijzen en een aanmoedigingsprijs, allen in de vorm van waardecheques. De Vrijwilliger en Jonge Vrijwilliger van het Jaar ontvangen ieder een beeld met inscriptie en een waardecheqwue van € 250,-. Bovendien ontvangen alle genomineerden een taartbon.

Het Slochter gemeentebestuur vindt dat vrijwilligers het verdienen in het zonnetje te worden gezet. Daarom heeft de gemeente de verkiezing van Vrijwilliger van het Jaar in het leven geroepen en sinds vorig jaar ook de Jonge Vrijwilliger van het Jaar. De jury voor zowel het Lokaal Compliment als de Vrijwilligers bestaat uit vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, de Rabobank en de burgemeester als juryvoorzitter. Vorig jaar benoemde de jury de heer Aaldrik Evenhuis uit Harkstede tot Vrijwilliger van het Jaar. De pas 14-jarige Jeffrey Wolthof uit Kolham werd toen tot Jonge Vrijwilliger gekozen. De winaar van het Lokaal Compliment 2014 werd de Fraeylema Activiteitencommissie.

Kent u in uw omgeving een vrijwilliger die dit jaar een extra schouderklop verdient, of kent u een groep vrijwilligers die het verdienen in het zonnetje te worden gezet, nomineer deze dan. Voor individuele vrijwilligers stuurt u een gemotiveerde e-mail naar [email protected] Groepen vrijwilligers kunnen genomineerd worden via de website van de Rabobank onder de link ’Compliment voor onze lokale helden’. Inschrijven kan tot 1 oktober 2015.

Latest Posts

Aanbevolen