Vrijwilligersprijs 2020 uitgereikt

Laatste nieuws

Maandagavond 12 april ontvingen zeven winnaars van de Vrijwilligersprijs 2020 hun prijs uit handen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn en Adriana Jaarsma, directeur Kwartier Zorg & Welzijn. De Vrijwilligersprijs is een financiële ondersteuning aan inspirerende en/of -organisaties in Midden-Groningen. Iedere winnaar kreeg een cheque van 500 euro.

Eén van de winnaars was de Vereniging Dorpsbelangen Harkstede. Zij organiseren allerlei activiteiten en onderhouden en beheren de speelvoorzieningen en moestuintje in Harkstede.

Een andere winnaar was de Voetbalvereniging Siddeburen. De vereniging gaat dug-outs bij het wedstrijdveld plaatsen, zodat hun vrijwilligers die zich inzetten voor de voetbalsport ook droog kunnen zitten.

In totaal hadden 34 organisaties zich aangemeld voor de Vrijwilligersprijs 2020. Burgemeester Hoogendoorn: ”Ik waardeer de inzet van vrijwilligers voor onze gemeente zeer. Ze zorgen mede voor samenhang in onze samenleving en aandacht voor elkaar. Met de Vrijwilligersprijs brengen we onze dankbaarheid voor hun inzet tot uiting.”

Op 9 december 2020 kwam de jury bijeen om de winnaars te kiezen, maar de uitreiking kon niet plaatsvinden door de coronamaatregelen. Wel zijn de winnaars die dag gebeld om ze te feliciteren met hun prijs. Burgemeester Hoogendoorn: ”Lange tijd hoopten we op versoepeling van de maatregelen zodat we collectief aan alle prijswinnaars fysiek de prijzen konden uitreiken. Maar het duurt nu zo lang, dat we niet langer wilden wachten. Daarom hebben we de uitreiking alsnog gehouden. Om dit coronaproof te doen, hebben we elke winnaar apart ontvangen en de cheque uitgereikt.”

Op de foto ontvangt Harry Haan de cheque namens Voetbalvereni­ging Siddeburen. De Vereniging Dorpsbelangen Harkstede was niet bij de prijsuitreiking aanwezig en ontving de cheque van 500 euro enkele dagen later.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30