Laatste nieuws

Wederom succesvolle zwerfvuil-opruimactie

Afgelopen zaterdag vond alweer de vijfde editie plaats van de zwerfvuil-opruimactie ’Slochteren Schoon’. Dit keer deden er elf dorpen uit onze voormalige gemeente mee aan het burgerinitiatief van Siddebuurster Geert Tamminga, goed voor zo’n 120 à 130 vrijwilligers, waarvan zeker zo’n 25% kinderen. Sinds een aantal jaren is de actie aangesloten bij de landelijke opschoondag ’NL Schoon’ en ondersteunt en faciliteert de gemeente Midden-Groningen de actie.

Zo had de gemeente deze keer een ’zwerfafvalstofzuiger’ geleend van de gemeente Oldambt. Wethouder Jaap Borg probeerde de machine hoogstpersoonlijk uit. Hij zoog het parkeerterrein bij de Appelhof in Harkstede in mum van tijd schoon. Ook werden er knijpers uitgedeeld, waarvan ieder dorp er één of twee mocht houden, zodat het goede werk ook buiten de traditionele opschoondag kan worden voortgezet. Buiten nuttig was de opschoondag ook nog eens gezellig.

Bij kinderboerderij Cosis Ons Hertenkamp in Harkstede stond er voor de 45 vrijwilligers na afloop stapels pannenkoeken klaar. Die gingen er natuurlijk wel in na het harde werken! In totaal werd ongeveer 12 kuub afval verzameld door de vrijwilligers. Een aantal dorpsvertegenwoordigers gaf aan dat er na vijf jaar langzamerhand resultaat zichtbaar werd en er minder troep ligt dan in de beginjaren. Initiatiefnemer Geert Tamminga was na afloop dan ook dik tevreden.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30