Een weekend met vele activiteiten staat onze inwoners te wachten. Hieronder volgt een beknopt overzicht van de evenementen.

Ballon Fiësta Meerstad

Vrijdag 1 en zaterdag 2 september wordt wederom Ballon Fiësta Meerstad georganiseerd. Meer informatie op www.meerstad.eu.

Fraeylema Koetsentocht

De 21e editie van de Fraeylema Koetsentocht start a.s. zaterdag om 10.30 uur bij manege de Woldstreek in Schildwolde. De tocht, met zo’n 33 deelnemers, gaat via Hellum en Steendam naar Sidde­buren, voor een lunchstop, om vervolgens door te rijden naar Noordbroek. Rond 16.00 uur wordt het gezelschap bij de Fraeylemaborg verwacht.

Slochter Wold Spektoakel

Het Slochter Wold Spektoakel blijft maar groeien. Voor de vijfde editie van het dorpsoverschrijdend evenement hebben zich meer dan tweehonderd deelnemers aangemeld, verdeeld over maar liefst 23 teams. Die fietsen zaterdag 2 september over een parcours van veertig kilometer van locatie naar locatie, waar telkens een (sportieve) opdracht te wachten staat. Nieuw dit jaar is de locatie in ’t Roegwold.

Op de parkeerplaats aan de Dannemeerweg heeft de organisatie van Overschild een leuke uitdaging in petto voor de teams. Ondanks de grenscorrectie, waardoor het sinds 1 januari van dit jaar geen onderdeel meer uitmaakt van de gemeente Slochteren, is Meerstad ook dit jaar vertegenwoordigd op het Slochter Wold Spektoakel. ”Vanwege hun grote deelname aan eerdere edities en hun verdienste voor de stichting zijn ze uitgeroepen tot ’ere-buurt’ van het Slochter Wold Spektoakel.

Derhalve mag Meerstad, ook al horen ze formeel nu bij de gemeente Groningen, tot in de eeuwigheid deelnemen,” aldus het bestuur. Andere bijzondere teams zijn Stichting Aigenwies, die met het prestigieuze volleybaltoernooi van Hellum zelfs vele jaren een evenement van deze omvang organiseerde en De Schildjers, een team van het eerste uur, dat dit jaar evenveel fans als deelnemers meeneemt.

Kunst- en Hobbymarkt

Het Erfgoedplein in Slochteren staat ook dit jaar weer in het teken van de sfeervolle Kunst- en Hobbymarkt. Bezoekers kunnen daar zaterdag 2 september van 10.30-16.30 uur in tal van kraampjes genieten van wat kunstenaars en hobbyisten gemaakt hebben voor huis en tuin, streekproducten, textiel, sieraden, keramiek en glas in lood; er is ook ruimte ingericht voor hobbyartikelen en tevens is er live-muziek.

Proostmeerloop

Zaterdag 2 september wordt de Proostmeerloop in Wagenborgen gehouden. In verband met het 15-jarig jubileum heeft de organisatie besloten de afstand van 15 km toe te voegen (3 rondjes van 5 km). Dit wordt ook de wedstrijdloop. De recreatieloop wordt gehouden over 5 en 10 km. Voor de kinderen is er de kidsrun. De kinderen starten vanaf 15.15 uur en de senioren starten om 16.30 uur. Inschrijven voor de Proostmeerloop kan nog via www.proostmeerloop.nl. Het goede doel dat de organisatie aan de Proostmeerloop heeft verbonden is dit jaar KWF Kankerbestrijding.

Drieborgentocht

Zondag 3 september wordt de Drieborgentocht voor de 18e keer gehouden. Aan deze tocht, voor voertuigen ouder dan het bouwjaar 1985, doen dit jaar ongeveer 135 oldtimers mee. Zij vertrekken rond 10.30 uur vanaf het voorterrein van de Fraeylemaborg voor een tocht van zo’n 120 kilometer door de provincie. Rond 16.00 uur worden de voertuigen terug verwacht bij de Fraeylemaborg.