Wel of niet schaatsen?

Laatste nieuws

Waar normaal gesproken veel overleg is over de ijsdikte, was het dit jaar voor de besturen van ijsverenigingen in eerste instantie de vraag of de coronamaatregelen het toelaten om de ijsbaan überhaupt te openen. Een aantal besturen in ons verspreidingsgebied kwam tot de conclusie de maatregelen niet te kunnen handhaven. Vorige week berichtten we u al dat IJsvereniging Froombosch had besloten dit jaar de baan niet te openen.

Ook in Noordbroek, Zuidbroek en Kolham zal de ijsbaan niet open gaan. In Slochteren, Siddeburen, Lageland, Tjuchem en Wagenborgen is het wel mogelijk om te schaatsen op de ijsbaan, dit zal echter wel anders gaan dan men gewend is, dit alles heeft te maken met de maatregelen omtrent corona. Ook geldt dat de ijsbanen alleen open gaan voor leden en zal er ook toegezien worden op het aantal schaatsers.

Schaatsers moeten het dit jaar wel zonder koek en zopie doen. Kantines bij ijsverenigingen blijven dicht, en ook een kraampje bij het ijs is (voor zover nu bekend) niet toegestaan. Of er elders in de omgeving wel of niet geschaatst kan worden is bij het ter perse gaan van deze krant bij de redactie niet bekend.

GEEN TOERTOCHTEN OP HET SCHILDMEER

Deze week heeft de winter ons in zijn greep. De temperaturen laten voor schaatsers mooie vooruitzichten zien. Alleen is corona nog steeds onder ons en met de richtlijnen van september was er veel vertrouwen om een schaatstoertocht te kunnen organiseren zoals de IJscentrale Duurswold dat had voorzien voor het organiseren van toertochten op het Schildmeer. De vergunning daarvoor is aangevraagd en onder voorwaarden verleend.

Dan is het afwachten tot de dag dat je kan nadenken over welke stappen je als bestuur moet nemen, een dag om naar uit te kijken en die al een aantal jaren niet aan bod is geweest. Na de nieuwe maatregelen in december en januari was het een dag waarvan het bestuur hoopte dat hij niet zou komen dit jaar. Maar dat is wel het geval en daarom moet het bestuur van de IJscentrale Duurswold met pijn in het hart alle schaatsliefhebbers en ook mogelijk de mensen die nog nooit een tocht hebben kunnen schaatsen teleurstellen.

De IJscentrale ziet geen mogelijkheden, ook al zou het ijs op het Schildmeer goed genoeg zijn om te schaatsen, een tocht of een baan uit te zetten. Omdat dit met de huidige coronaregels niet lukt. Voor een tocht zou ook de vergunning niet definitief worden verleend, aangezien er geen vergunningplichtige evenementen georganiseerd mogen worden. Daarnaast zijn een aantal van de aangesloten verenigingen bij de IJscentrale ook druk bezig met hun eigen ijsbanen om die te kunnen openen met inachtneming van de coronaregels.

De IJscentrale Duurswold blijft zich natuurlijk inzetten om het volgend winterseizoen, ijs en weder dienende, een tocht of ander schaats/ijs evenement te organiseren. De laatste ontwikkelingen bij de IJscentrale Duurswold kunt u volgen via de Facebookpagina https://www.face­book.com/ijscentraleduurswold.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30