Hellum Werkzaamheden aan project Haansvaart in Hellum in volle gang

Werkzaamheden aan project Haansvaart in Hellum in volle gang

In april is aannemer Bonsink gestart met de werkzaamheden van het project Haansvaart in Hel­lum. Vanuit het Nationaal Programma Groningen werd vorig jaar 125.000 euro beschikbaar gesteld om het gebied verder te ontsluiten en op te knappen. Daarnaast is er een financiële bijdrage vanuit de voormalige ge­meente Slochteren en het Waterschap Hunze en Aa’s.

De werkzaamheden van de aannemer richten zich op het behoud van de historische kademuur van de Haansvaart. De werkgroep Haansvaart richt zich verder als onderdeel van het project op de ontwikkeling van een wandelroute van en naar het Schildmeer en de inrichting van een ontmoetingsplek bij de brug in Hellum. Afhankelijk van plaatselijke landbouwactiviteiten worden de bruggen dit voorjaar of komende nazomer geplaatst.

De dorpsbewoners zijn al jaren met veel betrokkenheid bezig met het behoud van de historische Haansvaart. In een eerder stadium is door inzet van de Stichting Haansvaart en de toenmalige gemeente Slochteren de monumentale Haanssluis hersteld en behouden.

Laatste nieuws

Activiteiten rond MFC Siddeburen

De bibliotheek in Siddeburen is verhuisd naar het MFC Siddeburen. Met een aantal activiteiten wordt daar de komende...

Innovatieve producten voor gezondheidsbevordering bij Mier fysiotherapie

Sinds kort beschikt Mier fysiotherapie in Harkstede over een tweetal nieuwe innovatieve producten voor gezondheidsbevordering. Het betreft...

Zwerfafval opruimactie in Harkstede door ruim 30 vrijwilligers

Normaal gesproken wordt in Harkstede altijd in het voorjaar een zwerfafval opruimactie gehouden. Dat kon dit jaar...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u