Wethouder Anja Woortman afgetreden

0
641

Wethouder Anja Woortman heeft aangegeven te stoppen als wethouder van de gemeente Midden-Groningen, omdat ze het werk als wethouder niet langer kan combineren met haar gezinsleven. Woortman geeft aan dat ze het een lastig en zwaar besluit vindt, omdat ze het bijzondere ambt van wethouder al die jaren met veel plezier en inzet heeft vervuld.

Ruim anderhalf jaar geleden veranderde voor Woortman haar persoonlijke situatie waardoor ze de helft van de week alleen de zorg heeft voor haar twee dochters. “Ik merk dat het organiseren van tijd samen met hen lastig te combineren is met het wethouderschap. De raad van Midden-Groningen vraagt meer tijd en ook met name de portefeuille gaswinning kost enorm veel tijd en energie.

Dit maakte dat ik de laatste tijd het gevoel had te moeten kiezen tussen mijn dochters of het gasdossier en dat is een onmogelijke keuze,” aldus Woortman, die aangeeft dat de mensen een lokale bestuurder verdienen die zich vol energie in kan zetten voor hun situatie. Als de tijd daarvoor rijp is hoopt ze wellicht ooit terug te keren in het openbaar bestuur.