Wethouder Jan Jakob Boersma gaat 1 juli met pensioen

Laatste nieuws

Wethouder Jan Jakob Boersma uit Harkstede, die namens de ChristenUnie deelt uitmaakt van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Groningen legt op 1 juli a.s. zijn functie neer vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. De ChristenUnie heeft de afgelopen maanden gezocht naar een opvolger en heeft die met David de Jong gevonden.

Boersma is sinds 1994 ChristenUnie-raadslid geweest in de voormalige gemeente Slochteren en vanaf 2006 wethouder in diezelfde gemeente. Sinds de herindeling op 1 januari 2018 is hij wethouder in de gemeente Midden-Groningen. Jan Jakob Boersma: ”Ik ben blij dat ik een bijdrage heb mogen leveren aan de start van de gemeente Midden-Groningen. Veel werk is er verzet om de beleidsbasis op orde te maken.

Met name het Groen- en Wegenbeleid was een belangrijke klus. Al is de slechte financiële situatie van de gemeente bij de uitvoering hiervan erg lastig.  Verder ben ik erg blij dat door de middelen van het NPG een belangrijke basis is gelegd voor de aanpak van de verpauperde panden.

Ik realiseer me dat het werk als wethouder nooit af is. Maar mijn pensionering per 1 juli aanstaande vind ik een mooi en natuurlijk moment om het stokje over te dragen.” In David de Jong (1961) heeft de ChristenUnie een opvolger gevonden met ruime politieke en maatschappelijke ervaring. Zo was David van 1994 tot 2009 raadslid en fractievoorzitter in de gemeente Groningen, bekleedde hij functies in het onderwijs en was hij onder meer lid van de Raad van Commissarissen van woningstichting Talma in Hoogezand en later de opvolger ervan: Steelande Wonen.

Fractievoorzitter Marco Metscher over de wisseling van de wacht: ”We vinden het natuurlijk jammer dat we afscheid van Jan Jakob nemen. We zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor de gemeente heeft betekend,  maar zijn we blij met David een goede opvolger te hebben gevonden. David is in staat verbinding te leggen tussen inwoners, raad en college. Hij heeft nu ook de tijd om zich voor een eventuele volgende periode in te werken.”

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30
1500+ abonnees