Hellum Wethouder verricht symbolische starthandeling tweede fase project Haansvaart

Wethouder verricht symbolische starthandeling tweede fase project Haansvaart

Afgelopen vrijdag verrichtte wethouder Erik Drenth, samen met dorps- en projectafgevaardigden Henk de Haan en Bertus Sibon, de symbolische starthandeling van het project Haansvaart. In het voorjaar gaat het echte onderhoud beginnen, maar vrijdag was het de eer aan wethouder Drenth om de eerste steen uit de muur te bikken.

Het complete project richt zich naast het behoud van de historische kademuur van de Haansvaart ook op de ontwikkeling van een wandelpad van en naar het Schildmeer en de inrichting van een ontmoetingsplek bij de brug in Hellum. Vanuit het Nationaal Programma Groningen werd er in mei van dit jaar 125.000 euro beschikbaar gesteld om het gebied verder te ontsluiten en op te knappen.

De dorpsbewoners van Hellum zijn al jaren met veel betrokkenheid bezig met het behoud van de historische Haansvaart. In een eerder stadium is door inzet van de Stichting Haansvaart en de toenmalige gemeente Slochteren de monumentale sluis hersteld en behouden. Hellum wil nu door sponsoractiviteiten extra financiële middelen binnen halen voor deze tweede fase. Daarnaast heeft het waterschap Hunze en Aa’s, namens wie Tjip Douwstra aanwezig was, een financiële toezegging gedaan om het project te steunen.

Laatste nieuws

MFC Houtstek Slochteren werd verrast met een donatie

Het bestuur van MFC Houtstek werd de afgelopen week blij verrast met een donatie van 20.000 euro van...

Zonovergoten tweede rondje Art Carrousel

Er was afgelopen zondag veel plezier en vermaak rondom De Ent in Hellum tijdens de tweede editie...

Museum ’40-’45 organiseert een drietal open dagen

Afgelopen zaterdag hield Museum ’40-’45 aan de W.A. Scholtenlaan in Kolham een Open Dag. Chris Scholtens (68)...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u

X