Op donderdag 15 juni heeft het Diabetes Fonds de winnaars bekend gemaakt van het Beste Diabetesidee 2017. Het idee van Willeke Mulder uit Wagenborgen en Ansje Bootsma uit Groningen is één van de twee winnende ideeën. Hun idee bestaat uit het uitgeven van een boek voor kinderen die een ouder hebben met diabetes. De prijs bestaat uit een geldbedrag waarmee ze dit idee kunnen verwezenlijken.

Net als in 2016 riep het Diabetes Fonds in 2017 mensen (met diabetes) op om zelf met goede ideeën te komen om problemen op te lossen die zij met hun diabetes ervaren. Deze keer heeft het Diabetes Fonds twee ingezonden ideeën gekozen die ze willen subsidiëren. Willeke Mulder (43) uit Wagenborgen is één van hen: ”Ik heb zelf diabetes en ik heb twee kinderen die soms heel wat meemaken met mijn diabetes.

Het gekke is dat er wel boeken zijn voor kinderen die zelf diabetes hebben, maar geen enkele over een vader of moeder met diabetes. Ik wil dus dat er zo’n boek komt en ik heb contact gezocht met tekstschrijver Ansje Bootsma om dit idee te realiseren. Zij heeft ook diabetes en ze is ook moeder.” De diabetesmoeders hebben samen het idee uitgewerkt, een plan van aanpak geschreven en een filmpje gemaakt. Dit alles hebben ze in april ingediend bij het Beste Diabetesidee. Ze waren dan ook blij verrast dat zij één van de twee winnaars zijn. De verwachting is dat het boek in het najaar verschijnt.