Laatste nieuws

Winterbericht uit de Noordbroeksterkroon

Het is winter, de bladeren zijn van de bomen en de kou gaat samen met korte dagen. Binnen is het beter denken we algauw. Maar buiten, in de Noordbroeksterkroon, wordt elke dinsdagmorgen gewerkt. Nu is besloten om na 19 januari weer te beginnen als de coronamaatregelen dat toestaan.

De moestuin is op de aardperen na leeg, de boerenkool is goeddeels door de hazen opgegeten, het gras is gemaaid en de tuin is klaar voor de winter. De struiken witlof zijn uit de moestuin gehaald met hulp van de kinderen van groep 1 en 2 van de basisschool en opgepot. Het was de bedoeling dat ze op school voor de kerst konden genieten van lekkere witlofsla, extra genieten, omdat ze het zelf geoogst hadden. Maar de lockdown gooide roet in het eten.

Dit jaar is er onder andere blauwmaanzaad gezaaid: dat leverde eerst prachtig blauwe klaprozen op en daarna konden de zaadbollen geoogst worden. Dat inspireerde tot het bakken van een heerlijke cake, lekker bij de koffie, en door de vrijwilligers, zeven in getal tegenwoordig, met smaak opgegeten. Verder wordt er een pluktuin gerealiseerd. Een stuk van het grasveld is omgeploegd en er zijn bollen gepoot. Straks zal er een bloemenweide komen, voor de dorpsbewoners een mogelijkheid om een veldboeket te plukken.

De Noordbroeksterkroon is een prachtig, weids terrein achter MFC de Noordsuythoeve: om te wandelen, met de kinderen van de heuvels af te rollen, of gewoon op een bankje in de zon te zitten en te genieten van de omgeving. En in de zomer en de herfst valt er van alles te oogsten of te plukken.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30