De hobby- en amateurkunstmarkt in Slochteren gaat vanaf dit jaar verder onder de naam Woldstreek Kunstmarkt. De kunstmarkt bestaat intussen al meer dan 15 jaar en vindt traditiegetrouw plaats in het eerste weekend van september.

Vanaf het begin werd de markt gehouden bij het zorgcentrum ’t Olderloug aan het Slochterdiep, maar na de sluiting van dat gebouw werd de kunstmarkt verplaatst naar het Erfgoedplein in Slochteren en wordt daar nu voor de vierde keer georganiseerd.

De organisatie van de markt ligt in handen van de werkgroep amateurkunst, onderdeel van de Stichting Cultureel Slochteren en zij willen dit jubileum graag vieren. Voorzitter Paul Thijssen van de werkgroep: ”Dit jubileum is een mooie reden om de Kunst- en Hobbymarkt in een nieuwe opzet te presenteren als Woldstreek Kunstmarkt. Er wordt al hard gewerkt aan de invulling van deze compacte themapleintjesmarkt, een kunstzinnige doe-markt. Er is voldoende gelegenheid voor be­zoekers om wat langer te vertoeven. Er zijn extra zitjes, frisse sanitaire voorzieningen en er is goed eten en drinken te koop.”

Wat kunnen bezoekers verwachten op de markt? Thijssen: ”De bezoeker vindt er kunst uit de streek: amateurkunst, gebruikskunst, ke­ramiek, sieraden en schilderijen. Verder natuurlijk de kunstenaars zelf, gedreven hobbyisten en een groep vakkundige Gildeleden van Stichting het Gilde, die hun ambacht tonen en in werking laten zien. Maar ook het Woldstreek product, waaronder zelfgemaakte heerlijkheden, thee en kruiden, etherische oliën en Aloë vera natuurproducten.”

De kunstzinnige doe- en food­markt telt circa 50 kramen en is zaterdag 7 september geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Aanmelden voor de markt, die zal worden opgeluisterd met live muziek, is niet meer mogelijk.

Meer informatie over de organisatie is te vinden op www.stichtingcultureelslochteren.nl.